U Nevesinju je juče završen Drugi međunarodni turnir posvećen legendarnom rukometašu Milanu Tasovcu Tasi. Rukometna mladost iz regiona pokazala je sportski duh i rukometno umijeće, a organizatori su se potrudili da im boravak u Nevesinju ostane u lijepom sjećanju.

Poslije dvodnevnog takmičenja u kojem je učestvovalo osam ekipa Trofej Hercegovine pripao je Lovćenu iz Cetinja. Crnogorska ekipa je u uzbudljivom finalu savladala Leotar rezultatom 21:18. U utakmici za treće mjesto Vogošća je savladala domaću Hercegovinu.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Vukičević iz pobjedničke ekipe. Najefikasniji strijelac je Marko Parežanin iz Leotara, a najbolji golman Bekir Čordalija, član Vogošće. Pobjedničke pehare i priznanja uručili su prijatelji turnira.

Učesnici iz Nevesinja nose dosta lijepih utisaka. Sve ekipe su željele da se predstave u najboljem izdanju što je podiglo kvalitet turnira i napravilo lijepu promociju za naredna okupljanja mladih rukometaša. Domaćin narednog Trofeja Hercegovine „Milan Tasovac Tasa“ biće Bileća.

 

Izvor: Radio Nevesinje