Danas je u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” odigrana prijateljska utakmica između ŽRK Leotar i gošći iz Cetinja, ekipe Sedmerca. Utakmica je odigrana u skraćenom formatu: poluvrijeme je trajalo 25 minuta, tako da su prisutni u dvorani vidjeli 50 minuta rukometa. U konačnici gostujući sastav slavio je rezultatom 20:24.

Igračice ekipe Sedmerca bile su nešto odlučnije u završnici što se ogleda kroz činjenicu da su se gotovo sve upisale u listu strijelaca, dok je ekipa Leotara imala problema sa efikasnošću.

Igračice Leotara povele su na samom startu 2:1, a do kraja utakmice još samo jednom su nakratko imale vođstvo. Gošće su gotovo čitavu utakmicu imale prednost od nekoliko golova i jedino je početak drugog poluvremena donio minimalnu prednost sastavu Zdravka Komnenovića.

Na isteku 8. minuta rezultat je bio 2:3.

Od rezultata 4:4, gošće prave prvu veću prednost, prvo nakon jedne kontre, a potom i u 14. minutu odlaze na +2. Marija Ratković postigla je vrlo atraktivan gol u istom minutu za 5:6, ali njena kasnija povreda onemogućila je da odigra dobar dio nastavka što je svakako bio udarac za Leotar.

Gošće nakon kontre odlaze na 5:8, nakon jednog prodora sa krila. U sastavu „Sedmerca“ prva figura svakako je bila Tamara Petričević koja je bila prava „noćna mora“ za odbranu domaćina, pa je tako do kraja utakmice uspjela postići čak 10 golova. Pored nje u redovima pobjedničke ekipe 6 golova je postigla Marija Ratković.

U domaćem sastavu najefikasnije su bile Ana Crnogorac i Marija Kovačević sa 5 golova. Upravo Ana Crnogorac pogađa za 6:9 i tako smanjuje vođstvo gošći. Ipak igračice „Sedmerca“ vrlo brzo odlaze na +4. Kuraica i Ratković pogađaju i opet smanjuju vođstvo gošći, koje su prednost pravile nešto bržom tranzicijom i protokom lopte.

Gaćina Sara pogađa za 9:11. Do kraja poluvremena još je jednom bila precizna Ana Crnogorac tako da se na odmor otišlo sa vrlo tijesnim vođstvom igračica Sedmerca od jednog gola razlike.

Ista igračica odlično otvara dugo poluvrijeme sa dva brza gola za Leotar, koji nakon dugo vremena ponovo vodi. Ubrzo je bilo 12:12, a gošće golovima u 29, 33. i 45. minutu odlaze do rezultata 12:14. Igračice „Sedmerca“ su tako potpuno preokrenule rezultat napravivši seriju od 3:0. Ana Crnogorac postiže još jedan gol iz sedmeraca, a potom iz igre i rezultat je ponovo bio poravnat. Treba reći da je ova igračica Leotara do ovoga momenta bila jedina iz svoje ekipe koja je postigla gol u drugoj dionici igre, a učinila je to 4 puta. Ipak gošće se opet ekspresno odvajaju i u 43. minutu prave razliku od 5 golova.

Do kraja utakmice igralo se gol za gol, a konačni rezultat bio je 20:24, što će reći da je tim Miloša Vulićevića u drugom poluvremenu slavio sa 13 naprema 10 i tako napravio konačnu razliku.

Leotar narednu utakmicu igra u subotu u 17 časova kada će na megdan timu Zdravka Komnenovića doći ekipa “Knežopoljke” iz Kozarske Dubice. To će biti prva domaća utakmica za rukometašice Leotara u novoj sezoni u kojoj se takmiče u 1. Ligi Republike Srpske.

Međunarodna prijateljska utakmica

Dvorana: Miloš Mrdić

ŽRK Leotar Trebinje – ŽRK Sedmerac Cetinje (10:11) 20:24

Sudija: Dragiša Koračević

Gledalaca: 20

Leotar, Trener: Komnenović Zdravko

Kisin Ivana, Gaćina Sara 3, Kuraica Ivana 1, Brkan Anđelija, Mucović Jana 4, Spahić Kristina, Ratković Tanja 1, Crnogorac Ana 5, Resković Milica, Kovačević Marija 5, Ubiparip Anđela, Sorajić Marija, Kraljević Jelena 1, Zubac Anja, Pištinjat Tamara, Pištinjat Marija

Sedmerac, Trener: Vuličević Miloš

Jovanović Andrea, Glendža Iva, Borilović Maja 1, Vujošević Natalija 1, Radović Jovana 1, Kaluđerović Jovana 1, Glendža Milica 2, Petričević Tamara 10, Petričević Matea, Ratković Marija 6, Mijanović Ksenija 1, Vujović Dejana 1

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, oktobar 2017.

Facebook komentari

komentar