U utakmicama 8. i 9. kola Prve lige Republike Srpske, tokom vikenda, rukometašice Zdravka Komnenovića odigrale su dva gostovanja, prvo protiv ekipe ŽRK Nestro Group iz Broda, gdje su poražene konačnim rezultatom 23:14, dok je na poluvremenu rezultat bio 9:6 i tako bar malo ulijevao nadu gošćama da bi mogle doći do pozitivnog ishoda.

Ipak, drugo poluvrijeme donosi dominaciju „ŽRK Nestra“ koji slamaju otpor Trebinjki i slave zasluženu pobjedu. Kao najefikasniju igračicu svakako treba istaći Selenu Vrač koja je postigla 6 golova, ali treba reći da je timska igra donijela prevagu.

Drugo gostovanje bilo je u Tesliću, donijelo je iste probleme i častan poraz Trebinjkama. Rukometašice Borje, koje su fizički dominantnije, nisu se dale omesti, a okosnica ekipe koju su činile Isidora Kršić i Lidija Radonić, postigla je čak 20 golova.

Pored ovoga, za sastav koji je predvodio trener Saša Madžarević, 6 golova je postigla Milica Marković, a 5 Leontina Knežević, dok je u sastavu gošći najveći doprinos dala Jana Mucović sa 5 golova, koja polako izrasta u lidera tima. Rezultat je na kraju bio 32:14, a na poluvremenu pristojnih 15:7.

Rezultat je potpuno realan, a izabranice trenera Komnenovića trebaju nastaviti dalje pognute glave u želji da izbor ostanak u ovom rangu.

 

Prva liga Republike Srpske

  1. kolo

ŽRK Nestro Group  – ŽRK Leotar 23:14 (9:6)

Dvorana: SKC „Brod“

Sudije: Mujkić E, Sofrić A.

Nestro Grup, sastav: Marković, Đurađ, Cvijanović 4, Gatić, Janković D. 3, Kojić 5, Janković S. 1, Stajić, Dragolović 3, Vrač 6, Balatunović 1, Čalić.

Trener: Kovačević Svetozar

Leotar, sastav: Kurajica 1, Sekulović 1, Mucović 5, Brkan 1, Zubac, Crnogorac 3, Ratković 3, Ubiparip, Resković, Glavonjić, Kraljević, Sorajić.

Trener: Zdravko Komnenović

 

Prva liga Republike Srpske

  1. kolo

ŽRK Borja (Teslić) – ŽRK Leotar (Trebinje) 32:14 (15:07)

Sudija: Delić Adnan, Cvijić Dejan

ŽRK Borja

Sastav:

Bugarinović, Dolić 2, Kršić 10, Radonjić 10, Knežević 4, Ilinčić, Marković 6, Malig, Panić, Cvijić, Nikić

Leotar, Trener: Komnenović Zdravko

Kuraica 1, Sekulović, Mucović 5, Brkan, Zubac, Crnogorac 3, Ratković 1, Ubiparip 2, Resković, Glavonjić, Kraljević 2, Sorajić.