Juče je u sportskoj dvorani Miloš Mrdić odigrana utakmica 6. kola ovogodišnjeg šampionata Prve lige Republike Srpske za rukometašice u kojoj su snage odmjerili tim iz Trebinja, ekipa Leotara i gostujuća ekipa Brčkog.

Nakon dobre i ohrabrujuće igre u polju i sasvim prihvatljivog rezultata od 9:16 na poluvremenu, izabranice Zdravka Komnenovića ipak popuštaju u drugoj dionici igre i dopuštaju Brčankama da se odvoje. Konačni rezultat bio je 23:31. Nikako se ne može reći da su domaće odigrale loš meč, međutim, izostalo je malo iskustva i sportske sreće u defanzivi. Kod gošća briljirala je Sonja Pantić sa 8 golova, njen doprinos pobjedi svoje ekipe ogleda se i kroz asistencije i igru kroz polje. Pantić je ponijela epitet igračica utakmice.

Pripadnice domaćeg sastava pružile su dostojan otpor gošćama i odigrale dopadljivu utakmicu, napredak najmlađeg tima u ligi u odnosu na početak sezone je vidljiv, s tim što akcenat ipak mora biti na defanzi.

Dvorana: Miloš Mrdić

ŽRK Leotar Trebinje-ŽRK Jedinsvo Brčko (9:15) 23:31

Sudija: Barzut Nebojša, Žarković Velibor, Antonić Milan

Gledalaca: 30

Sastavi:

Leotar, Trener: Komnenović Zdravko

Kisin Ivana, Gaćina Sara 6, Kuraica Ivana 2, Sekulović Natalija, Mucović Jana 2, Brkan Anđelija, Zubac Anja, Crnogorac Ana 5, Ratković Tanja 4, Kovačević Marija 3, Ubiparip Anđela 1, Reskvoić Milica, Glavnonjić Marija, Kraljeivć Jelena, Spahić Kristina, Sorajić Marija

Jedinstvo, Trener: Milunović Zoran

Košarac Anđela, Marković Biljana 1, Rendić Samra 6, Lukić Jelena 3, Pantić Sonja 8, Krajšumović Milena 2, Petrocič Katraina 4, Pajić Irena 3, Lazić Jovana, Đurić Milica, Katić Sanja 3

 

Srećko Š.

Hercegovina Promo, novembar 2017.