Juče je u Dvorani mediteranskih sportskih igara u Budvi odigrana međunarodna prijateljska utakmica u rukometu između šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije ekipe Vojvodine iz Novog Sada i novopečenog BH premijerligaša ekipe Leotara.

Iz uprave kluba istakli su da su željeli da se njihov tim okuša sa jačim ekipama kako bi se što bolje pripremili, te da žele da tim bude što bolji na gostovanjima u nadolazećoj sezoni. Ovo je bila treća pripremna utakmica za Leotar u predsezoni. U prvoj su poraženi od Izviđača u Ljubuškom 29: 24, dok su u drugoj pripremnoj utakmici savladali Zrinjski u Mostaru rezultatom 29: 25. Konačni rezultat utakmice bio je 31: 23 u korist prvaka Srbije. Utakmica je počela loše za Leotar, dok su igrači novosadske ekipe igrali brzo i efikasno, tako da su već na početku došli do velike prednosti od 11: 5. Uslijedio je tajm-aut trenera Leotara Milana Simonovića, nakon kojeg se njegov tim konsolidovao i uspio je sačuvati svoju mrežu u sedam narednih napada i doći do 12: 10. Rezultat na poluvremenu bio je 15: 11. Viđen je dopadljiv rukomet i dobar otpor favorizovanom timu. Stekao se utisak da se u utakmicu ušlo sa previše respekta.

Poslije utakmice šef struke Leotara Milan Simonović osvrnuo se na dosadašnji dio priprema:
„Iza nas je mjesec dana priprema, dosta je tu pretrčanih kilometara, dosta odigranih utakmica. Današnju utakmicu iskoristili smo da vidimo gdje smo protiv jakog protivnika kao što je Vojvodina. Ono što me raduje je da nismo bili inferiorniji, oni jesu bolji ali mi nismo bili inferiorniji. Imali smo momente gdje smo im parirali, što me raduje i hrabri i mislim da smo na dobrom putu. Bilo je i žutih minuta i timski i pojedinačno, gdje nismo poštovali dogovore. Gubi se energija na razgovor sa sudijom, a ne smije biti tako nego fokus mora biti na loptu. U utakmicu smo ušlu u 15. minutu što je luksuz koji si ne smijemo dozvoliti. Protiv Izviđača smo ušli u 20. minutu. Takve greške se ne smiju ponavljati. Imamo hemiju i komunikaciju, koja je dobra ali može biti i bolja i na njoj ćemo raditi.“
Na kraju razgovora šef struke Leotara Milan Simonović osvrnuo se na nadolazeći „Turnir Prijateljstva“ koji se održava 2. septembra u novoizgrađenoj sali u Gradu Sunca.
“ Drago mi je što Trebinje postaje grad rukometa, i što će klub u kojem sam ja ponikao (Metaloplastika op.a.) doći u Trebinje. Metaloplastika je ime samo po sebi i radujem se što ćemo igrati sa njima. Sportski je da se nadamo i pobjedi“, završio je šef struke Trebinjaca.
Srećko Š. / HP, avgust 2018.