Sinoć je u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” odigrana utakmica 16. kola Prve lige Republike Srpske za rukometaše u kojoj je domaćin Leotar, nakon četiri vezane pobjede, tražio nastavak dobre serije protiv Prijedora na svome parketu.

Nakon bolje igre sredinom prvog poluvremena Leotar se odvaja i pravi razliku koju Prijedorčani nisu bili kadri da stignu. Rezultat na poluvremenu bio je 18:12 za tim koji sa klupe predvodi Milan Simonović, dok je konačni rezultat utakmice bio 31:26.

Gosti su poveli preko Balabana koji najavljuje svoju dobru partiju, otvorivši meč sa svoja dva gola. Uslijedio je sedmerac za Leotar koji Kaporu brani Topić. Prvi gol za Leotar postiže Srdanović sa lijevog boka nakon dobre akcije Trebinjaca. Gosti odlaze na 3:1 preko Marčetića, a Leotar golovima Jovanovića i Mićića poravnava rezultat u 7. minutu utakmice.

Prvo vođstvo Leotaru donosi kapiten Milomir Ninković. Tada je Leotar vodio 5:4. Za 5:5 pogađa Miljuš. Leotar se polako odvaja, tako da je u 20. minutu tim iz Trebinja vodio sa 11:8. Za ovaj rezultat pogodio je raspoloženi Srdanović. Deveti gol gostiju djelo je Bižića, dok za Leotar povisuje Bojović.

Za 14:10 ponovo pogađa Bižić. Za Leotar na drugoj stani biva precizan Šešlija, a u sljedećem napadu za goste pogađa Marčetić.

Na poluvrijeme se otišlo sa plus 6 za domaćine.

Na otvaranju druge dionice igre, 19. gol za Leotar postiže Šešlija, a na drugoj strani u 32. i 34. minutu mrežu Savovića pogađaju Bižić i Kecman.

Za Leotar pogađa Micić, a za goste Kragulj i Balaban. Nastavak utakmice donio je nekoliko lijepih akcija. Golman gostiju Topić odbranio je čak četiri sedmerca i potpuno je ušao pod kožu Slavku Šešliji. Najljepša akcija na utakmici djelo je Šešlije i Jovanovića koji su se potpuno poigrali sa odbranom Prijedorčana.

Ovo je Leotarova peta pobjeda u nizu, tako da tim Milana Simonovića u sjajnom raspoloženju ulazi u nastavak sezone i borbe u Prvoj ligi Republike Srpske.

 

Prva liga Republike Srpske

16. kolo

Dvorana: Miloš Mrdić

Gledalaca: 100

RK Leotar, Trebinje – RK Prijedor, Prijedor  31:26 (18:12)

Sudije: Velibor Žarković (Trebinje), Nebojša Barzut (Trebinje)

Sastavi:

Leotar, Trener: Milan Simonović

Savović Veselin, Uljarević Miloš, Komnenović Ranko 1, Bojović Filip 6, Ćuzulan Vasilije, Šešlija Slavko 5, Tasovac Sergej, Spaić Stefan, Kapor Mijodrag 4, Ninković Milomir 3, Radojičić Nikola,  Srdanović Marko 5, Jovanović Nikola 2, Petković Nemanja, Mićić Dušan 5

RK Prijedor, Trener Radaković Jovica

Topić Gojko, Balaban Milan 7, Kesar Luka 2, Miljuš Milan, Kecman Krisijan 3, Vokić Nemanja, Šerbula Viktor 2, Knežević Borislav, Marčetić Miloš 5, Kragulj Nemanja 3, Bižić Danijel 4

 

 

Srećko Š. / HP, april 2018.