Rukometaši Hercegovine sinoć su u uzbudljivoj završnici savladali Kotor Varoš rezultatom 28:27. Presudila je velika borbenost nevesinjskog tima uvijek motivisanog pred domaćim ljubiteljima rukometa. Bio je ovo i prvjenac rukometnog stručnjaka Gorana Kurteša u jednoj takmičarskoj utakmici Republike Srpske.

Sudar dvije ekipe približnog kvaliteta donio je čvrst rukomet, mahom sa pozicionim napadačkim akcijama. Rivali su se smjenjivali u vođstvu i nijedna ekipa nije uspjela da napravi prednost veću od dva gola. U takvim okolnostima uzbudljiva završnica je bila zagarantovana.

U posljednja dva minuta gosti su ušli sa golom prednosti. Nevesinjci su uz podršku navijača zbili redove i odbranili tri posljednja napada ekipe iz Kotor Varoša. Uspjeli su da izjednače, a dvadesetak sekundi prije kraja ukazala se prilika i za pobjedu. Kurteš je zatražio tajm aut, na kojem je dogovoren plan za posljednji napad. Čabrilov gol sa krila izazvao je erupciju oduševljenja u dvorani. Gosti u preostalom vremenu nisu uspjeli da organizuju napad.

U redovima Hercegovine najefikasniji su bili Kovačević sa osam, Čabrilo sa sedam i Dragović sa šest golova. Kod gostiju Radić i Jurić po sedam puta su se upisali u strijelce.

 

Izvor: Radio Nevesinje