Rukometaši Hercegovine doživjeli su i treći poraz u Premijer ligi BiH. Večeras je bodove iz Nevesinja odnijela sarajevaska Bosna. Nevesinjci su ponovili greške iz prethodne dvije utakmice  manifestovane kroz mnogo izgubljenih lopti i nedostatak čvrstine u odbrani.

Domaći su loše otvorili  utakmicu, tako da su kasnije stalno jurili rezultat. Nekoliko efektnih pogodaka Draganića nije uspjelo da razdrma ostatak ekipe, pa su Sarajlije na odmor otišle sa pet golova viška.

U uvodnim minutama nastavka Hercegovina je još više potonula. U 35. minutu na semaforu je stajalo 12:21 i  činilo se da će pretrpjeti ubjedljiv poraz. Ipak, Nevesinjci su tada zaigrali mnogo brže i raznovrsnije. Draganiću su se priključili Bartolović i Kovačević i za desetak minuta domaći su smanjili na četiri gola razlike. Međutim, ovaj  uzlet nije dugo trajao. Bosna je uzvratila i mirno privela utakmicu kraju. Konačan rezultat glasio je  29:34.

U redovima Hercegovine najefikasniji su bili Draganić i Bartolović sa po osam golova. Kod gostiju je bio nezaustavljiv Šarenac sa 10 pogodaka. Večerašnja utakmica bila je prilika da  Nevesinjci vrate samopuzdanje, ali nažalost u tome nisu uspjeli.  Opšti je utisak da rivali u prva tri kola nisu bili toliko jaki, i da je Hercegovina i blizu forme iz prošle sezone, sve bi se odvijalo drugačije.

U ostalim utakmicama 3. kola odigranim večeras postignuti su sljedeći rezultati: Vogošća – Krivaja 36:23, Prijedor – Derventa 26:26.

 

Izvor: Radio Nevesinje