Данас је у Спортској дворани Милош Мрдић одиграна утакмица 7. кола Прве лиге Републике Српске, у којој је екипе Херцеговине из Невесиња славила минималну побједу против екипе Леотара резултатом 25:26, резултат на полувремену је био 12:11 за домаћи састав.

Обје екипе биле су подједнаке, готово читаву утакмицу играло се го за го, врло ријетко би се неко одлијепио на више од два гола разлике. Вођена је тактичка борба, играчице Леотара нешто су слабије користиле искључења од два минута, помало несхватљиво у тим моментима биле су помало пасивне.

У коначници то је утицало на исход меча. Ипак гошће су славиле понајвише због квалитетног голмана, каквог Леотар у овој утакмици није имао. То се свако може окаректрисати као проблем тима из Требиња. Играчице играју све боље и боље из кола у коло, види се напредак, али јако осјетљиво мјесто голмана је рањиво. Након тешког пораза од Кнежопољке и Борца, данашњи меч је свакако охрабрење за дјевојке које предводи Здравко Комненовић.
Ипак, колико год напредак био видљив, гошће су заслужено славиле И три бода однијеле у Невесиње.

Прва Лига Републике Српске
7.коло
(Жене)
ЖРК Леотар (Требиње)- ЖРК Херцеговина (Невесиње) 25:26 (12:11)

Судије: Иванишевић Бојан (Невесиње), Маврак Милош (Невесиње)
Дворана: Милош Мрдић
Гледалаца: 30

Леотар, Тренер: Здравко Комненовић
Састав:
Гаћина Сара 5,Кураица Ивана 2, Секуловић Наталија 3, Муцовић Јана 5, Бркан Анђелија, Зубац Ања, Црногорац Ана 1,Ратковић Тања, Ковачевић Марија 6, Убипарип Анђела, Ресковић Милица, Главоњић Тамара, Краљевић Јелена

“Херцеговина” Невесиње, Тренер: Радовановић Милица
Састав:
Шиповац Вања 2, Васковић Теодора 3, Радуловић Дајана 8, Тодоровић Ана 9, Џелетовић Борика, Паровић Сања 1, Вучинић Божана, Шиљеговић Зорана, Ковач Николина 1, Вучковић Ивана

 

Срећко Ш.

Херцеговина Промо, новембар 2017.