Večeras je u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ odigrana zaostala utakmica 3.kola Prve lige Republike Srpske za rukometaše. U utakmici, čiji je prihod na inicijativu RK Leotara išao za liječenje mladoga Trebinjca Danijela Pudara Džaje, slavio je domaći sastav trenera Milana Simonovića konačnim rezultatom 35:23, dok je na poluvremenu na semaforu stajalo 17:12.

Utakmica je počela tvrdo sa obje strane, u prvih par minuta nekoliko sjajne odbrane imala su oba golmana. Golman gostiju iz Kotor Varoši Jovičić upisao je par sjajnih intervencija.

Poslije tvrdog otvaranja utakmice i vođstva gostiju od 2:3 u 6. minutu, Leotar se polako odvaja i dolazi do 4:3 u devetom minutu. Sebičnost Bojovića umalo ie koštala Leotar u dva navrata, pa je potom ovaj igrač izašao na kratko hlađenje.

Leotar preuzima momentum i u 20. minutu odlazi, na do tada, najveću prednost od 12:6.

U igru umjesto sjajnog golmana Savovića ulazi rezervni golman Leotara koji sjajno brani sedmerac, poslije čega je uslijedila munjevita kontra domaćih koju realizuje Slavko Šešlija. Veliko zalaganje, trka i želja prevagnuli su u korist tima koji vodi trener Simonović.

U drugom poluvremenu Leotar se sve više odvaja, a svoj doprinos je dao i Ranko Komnenović, čiji je gol za 20:15 na početku drugog poluvremena najljepši gol na utakmici.

Sjevale su brze kontre, koje su uništile i potpuno desetkovale odbranu gostiju koji na brzu pas igru Leotara nisu imali odgovara.

Konačni rezultat od 35:22, govori o terenskoj nadmoći tima iz Trebinja, a o tome je za HP media group govorio i strateg domaćina Milan Simonović:

„Ono što bih istakao, je dosta energije na parketu. Trčanje i zalaganje je ono što volim da vidim kod svojih igrača. Igrači su ispoštovali rečeno i rezultat toga je vidljiv. Nikada nisam računao razliku, ovo je mlad tim čiji igrači imaju veliku želju, veliko zalaganje. Bolji procenat realizacije donijeće nam utakmice koje predstoje“, rekao je strateg Trebinjaca i dodao:

„Večeras ste mogli da vidite par lijepih akcija, za rukometne sladokusce, to je budućnost rukometa. Mi svoju igru moramo da ubrzamo. Ovo je rezultat tima, koji je  ispoštovao dogovoreno. Hladna glava je ono što nam je potrebno i na tome ćemo raditi u budućnosti“ završio je Simonović.

 

RK Leotar- RK Kotor Varoš 35:23 (17:12)

Dvorana: Miloš Mrdić

Sudije: Bojan Ivanišević( Nevesinje), Mavrak Miloš (Nevesinje)

Gledalaca:400

RK Leotar, trener: Milan Simonović:

Sastav: Savović, Uljarević 1, Komnenović 6, Bojović 3, Ćuzulan 1, Bratić, Ambulija 2, Tasovac 2, Spaić 2, Kapor 4, Ninković 7, Samardžić, Šešlija 3, Tabaković 4, Petković

RK Kotor Varoš, trener: Tepić Dejan

Sastav: Jovičić, Dubočanin, Stojanović 2, Joldžić, Sakan Miloš 4, Jovanović 1, Marković 8, Radić 5, Sakan Nikola 3, Marković Goran

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, decembar 2017.