Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da je epidemiološka situacija na poplavljenim područjima Srpske krajnje nesigurna, ali da za sada nema pojave zaraznih bolesti.
„Situacija na poplavljenim područjima krajnje je rovita u pogledu epidemiološke situacije sve dok se ne završi asanacija terena i dezinfekcija poplavljenih područja, obezbijedi sigurno snabdijevanje vodom za piće i omogući povratak ljudima i spremanje hrane“, rekao je Bogdanić.

On je sinoć za RTRS istakao da je trenutno najozbiljnija situacija u Bijeljini, zato što na području nekoliko sela ima dosta uginule stoke koju je dosta teško izvuči jer je u vodi.

Bogdanić je rekao ne očekuje da će doći do epidemije i pojave zaraznih bolesti, ali da je resorno ministarstvo već pripremilo osoblje bolnica u Doboju i Bijeljini u slučaju takvog razvoja situacije.

On je naveo da je u prvom momentu vođena borba da se spasu životi ljudi u poplavljenim područjima, dok Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u drugoj fazi nastoji da bude sačuvano zdravlje ljudi.

Izvor: Srna