Jubilarni 60. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji „Glasa Srpske“ biće održan večeras u Banskom dvoru u Banjaluci, s početkom u 20.10, uz direktan prenos na Radio-televiziji RS.

Osim 10 najboljih sportista, biće dodijeljeno nekoliko priznjana, a to su povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plakete za ambasadora sporta RS, plaketa „Glasa Srpske“ posthumno, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih sportskih veza Republike Srbije i Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, a biće dodijeljena i nagrada najboljem sportskom novinaru u 2014. „Zlatno pero – Limun Papić“.

Najbolji sportista za 2013. bio je košarkaš Filip Adamović, a o najboljima ove godine odlučivao je žiri, kojim je predsjedavao legendarni rukometni golman Dejan Perić. Medijski pokrovitelj 60. izbora je RTRS, koja će dodijeliti priznanje za najbolje organizovanu sportsku manifestaciju u RS u 2014, a Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi RS će nagraditi 12 perspektivnih sportista.

Izvor: Nezavisne novine/Glas Srpske