Иако је у контексту саобраћајног повезивања Србије и БиХ Александар Вучић прије неколико дана споменуо и Требиње, за сада нема назнака о великим путним пројектима који би се у догледно вријеме могли реализовати у Херцеговини.

Како пишу бројни медији, запело је и око одређивања трасе пута Сарајево-Београд гдје сваки од два ентитета имају своје виђење саобраћајног развоја. Ако дође до реализације овог пројекта очигледно је да би за боље повезивање Херцеговине са Србијом и Београдом требало направити додатне напоре за премоштавање проблематике пута на релацији Гацко-Фоча (дионица Тјентиште-Фоча) која је само дјелимично ријешена 2013. године.

Босна и Херцеговина у наредних 30 дана требало би да договори трасу пута који би Сарајево повезао са Београдом, а судећи према првим реакцијама – то неће бити нимало лак посао, пишу данас Независне новине.

Оно што је сигурно јесте да ће се на територији БиХ градити само брза цеста, а аутопут у Србији. Кључно питање у вези с којим још нема сагласности унутар БиХ је којом трасом ће од Сарајева тај пут ићи до границе са Србијом, односно до граничног прелаза Вардиште.

Републици Српској највише одговара траса Сарајево – Подроманија – Рогатица – Устипрача – Вардиште, док Федерација БиХ, тачније бошњачки званичници, заговара да то буде траса Сарајево – Пале – Прача – Месићи, гдје је отприлике тачка на којој би се и њихов пут поклопио с трасом коју „форсира“ РС и даље наставио на Устипрачу и границу са Србијом.

„Тај пут је у Просторном плану Републике Српске и у Стратегији транспорта Републике Српске која је ушла у Оквирну стратегију транспорта БиХ и то је та траса по којој су рађени и стратешки документи уназад неколико година“, рекла је Наташа Костић, помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске.

У Федерацији БиХ јуче нисмо успјели званично добити одговор на питања о томе која би траса за њих била најприхватљивија и да ли су уопште разматрали идеје повезивања Сарајева са Београдом, међутим незванично сазнајемо да је о тој теми било ријечи прије неколико година, с обзиром на то да је БиХ преко ИПА пројеката добила средства за израду студијске документације за тај пут.

„Пројекат је дефинисан нешто као израда студије Сарајево – Вардиште, управо због тога што није било потпуне сагласности у вези с трасом. Консултанти и стручњаци су ти који треба да дају приједлог како је најбоље да се ради. Љетос је завршено са бројањем саобраћаја на тој дионици, а до краја године би требало да имамо више информација о том пројекту“, испричао је извор „Независних“.

Да још нема сагласности о траси брзе цесте која би Сарајево повезала са Београдом, могло се наслутити и из јучерашњих изјава званичника у БиХ. Док Милорад Додик, предсједник РС, истиче да је изградња тог пута у надлежности РС, јер кроз њену територију пролази 95 одсто, Исмир Јуско, министар транспорта и комуникација БиХ, каже да би траса саобраћајнице на територији БиХ требало да буде позната за мјесец дана и то након консултација с надлежним ентитетским министарствима и стручњацима из области инфраструктуре.

Оно што је сигурно, а што су нам незванично потврдили из неколико извора, јесте то да РС ни у једној варијанти неће дозволити да се тај пут кроз њену територију гради под „палицом“ БиХ, а поготово не уз подршку Турске, чији је министар економије Нихат Зајбекчи покренуо читав пројекат на састанку с Расимом Љајићем, министром трговине, туризма и телекомуникација Србије, и Мирком Шаровићем министром вањске трговине и економских односа БиХ.

„Турска је спремна финансирати један такав пројекат, а министар Јуско и министрица Михајловић (Зорана Михајловић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре) написали су заједничко писмо турском министру економије. У том писму они су обавијестили министра Зајбекчија да су Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре Србије и Министарство комуникација и промета БиХ спремни да се састану с представницима турске владе и размотре активности на реализацији пројекта цестовног повезивања Београда и Сарајева“, навели су јуче из Министарства комуникација и промета БиХ уз напомену да није реално очекивати да ће градња модерне саобраћајнице Београд – Сарајево почети у овој години.

Као што је и очекивано, РС је одмах реаговала и изразила сумњу да је релевантан фактор за тај пројекат Савјет министара БиХ с обзиром на њихову уставну позицију.

„Сви мостови на Дрини су у нашој надлежности и изградња најављеног аутопута за који немамо још никаве инфорамције, добро је дошла јер он 95 одсто прелази преко територије РС. У том погледу РС треба да одреди трасу и начин куда ће се то кретати и у то ћемо се укључити са Србијом“, рекао је јуче Додик, истичући да су се након састанка Дениса Звиздића, предсједавајућег Савјета министара БиХ, и Александра Вучића, премијера РС, могле чути ријечи које су добро дошле за стабилизацију неких прилика.

Док у БиХ не успијевају постићи договор ни у вези с трасом, а камоли у вези с тим ко ће водити и финансирати тај пројекат, у Србији мање-више све је познато, па чак и цијена аутопута који би дошао на границу са БиХ.

Како је рекла Михајловићева, процјена је да ће кроз Србију тај аутопут коштати око 800 милиона евра и уопште није спорна одлука да се он гради.

„Са босанске стране стоји да се договоре у вези с рутом и очекујемо да то буде решено за месец дана. Наша радна група ће се формирати да видимо шта је са документацијом, студијом изводљивости“, рекла је Михајловићева.

Што се тиче Србије, као дио коридора 11, аутопут од Београда ићи ће до Пожеге, а одатле од Ужица до Котромана на граници са БиХ, који је и најскупљи дио с обзиром на то да ће пролазити кроз заштићени простор Златибора и Мокре горе, а према процјенама, на тој дионици биће изграђено чак 60 мостова, 20 тунела и 13 надвожњака.

 

ХП / Независне новине