Trebinje je odnedavno bogatije za još jednu zanimljivu opciju, koja će biti primamljiva svima, a turistima ponajviše – u pitanju je rent-a-bike.

Na dvije najfrekventnije lokacije u gradu, kod Anđelkine kapije i pod Platanima, možete pronaći bicikla za iznajmljivanje.

Osnivač ove ideje, Vladimir Vukanović, je za portal Hercegovina Promo ispričao kako se odlučio da iznajmljuje bicikla u Trebinju.

U svim gradovima koji se smatraju turističkim centrima ima opcija iznajmljivanja bicikala za gradsku vožnju, a u Trebinju je nikad nije bilo. Pošto je turizam u ekspanziji, svaki dan je sve više turista na ulicama Trebinja, ja sam odlučio da im ponudim da iznajme biciklo za obilazak grada – rekao je Vladimir Vukanović.

Kada se ovoj ideji doda sve popularnija priča o zdravom životu i fizičkoj aktivnosti, samo pohvale mogu stići na Vladimirovu adresu. Poenta je da podigne svijest o biciklizmu kao poželjnoj fizičkoj aktivnosti kod svih građana Trebinja.

Trebinje je mali grad, ja smatram da vam automobil zaista nije potreban da obiđete sve znamenitosti, bar ove koje su tu, u centru. Biciklo je sasvim dovoljno, a pošto je ovo prvi rent-a-bike u radu, nadam se da će biti interesantan ne samo turistima, nego i svim stanovnicima Trebinja – dodao je Vladimir.

 

HP, jun 2018.