Za Srbiju i Hrvatsku je važno da gledaju u budućnost, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić po dolasku u Zagreb, gdje će prisustvovati inauguraciji hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

„Mislim da je za Srbiju i Hrvatsku važno da gledamo u budućnost, da razmišljamo šta ćemo da radimo u narednih pet, deset, dvadeset godina, a ne samo o onome što je je bilo prethodnih godina“, rekao je Vučić na pitanje novinarke Hine zašto je odlučio da dođe u Zagreb.

Vučić je po dolasku u hrvatsku prestonicu položio cvijeće na spomenik Nikoli Tesli u centru hrvatske prestonice, gdje ga je dočekao predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac.

Vučić, kao i brojni Srbi, prisustvuje Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja gospodnjeg koju služi mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, sa kojim će zatim imati sastanak.

Premijer Srbije će potom prisustvovati inauguraciji predsjednice Hrvatske.

Nakon svečanosti, kako je najavljeno, srpski premijer će imati odvojene susrete sa minstarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić, a zatim i prvi zvanični sastanak sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

 

Izvor: Nezavisne novine