Представници Развојног програма Уједињених нација (УНДП) данас су у Невесињу преставили пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који ће бити проведен у мјесним заједницама Лука, Придворци, Бијења, Кифно Село, Дрежањ и Зови До.

Пројекат вриједан 14,5 милиона марака заједничка је иницијатива влада Швајцарске и Шведске, а осим на подручју општине Невесиње биће проведен у још 12 општина у БиХ.

Пројект менаџер Маида Ганибеговић истакла је да пројекат убухвата три различита аспекта: оснаживање улоге мјесних заједница, унапређење квалитета живота и промјене законског оквира. Она је додала да ће мјесне заједнице дефинисати приоритете који ће бити прослијеђени Општини на одобравање и након тога ће ићи одговарајућа апликација према УНДП-у за финансијску подршку.

Начелник општине Момчило Шиљеговић сматра да ће пројекат  поправити квалитет живота у мјесним заједницама, а посебно инфраструктуру. Он је подсјетио да општина Невесиње још 2012. године потписала Меморандум о разумијевању са УНДП-ом и да је након тога уз подршку Развојног програма УН-а реализовала више важних пројеката.

Данашњој презентацији присуствовали су представници локалне управе и мјесних заједница. Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ трајаће до јула 2019. године.

Извор: Радио Невесиње