Kantautor iz Trebinja Ranko Slijepčević nedavno je objavio video najavu svog instrumentalnog albuma. U pitanju je takozvani „Chill-out“ izraz. U razgovoru za Hercegovina Promo Ranko govori na temu ovog projekta, planovima za skoriju budućnost, kao i o neizbježnoj temi – zavičajnoj Hercegovini.

 

„Obzirom da imam uslove i stanarsko pravo svake moje tuge, u omalenom studiju sam stvarao muziku koja je moja, u smislu beskompromisnosti i neopterećujuće očekivanosti“, ističe Ranko za naš portal objašnjavajući instrumentalni album koji je na pomolu.

Novi kantautorski album ovaj autor bi trebao objaviti ove jeseni, jer se, kako kaže poznati Trebinjac, zaželio i takve vrste izraza te dodaje:

„Imam dosta novih pjesama i snimaću ga sa prijateljima sa kojima sam i prije sarađivao i koji važe za respektabilne studijske muzičare.“

Višestrani umjetnik, pisac, kompozitor i pjesnik koji je potpisao brojne numere zvijezda balkanske muzičke scene, od Vladimira Savčića Čobija preko OK Benda, do Željka Vasića i Saše Kovačevića i brojnih drugih izuzetno se ponosi svojim zavičajem. Iz ponosa i ljubavi nastala je i sada već izuzetno popularna pjesma „Hercegovina“.

„Što se tiče pjesme Hercegovina, ona je nastala nekim prirodnim putem, kao refleksija nostalgije. A nostalgija je uvijek na strani napuštenog svijeta i pamtljivih dvorišta. Pjesma Hercegovina je objavljena u zbirci poezije Dojava znanca i uz pjesmu Trebinjska čini koherentnost mog pjesničkog obraćanja zavičaju. Srećan sam što su odgovori na ta ostvarenja lijepi i iskreni. Radosnim me čini da se pjesma Hercegovina recituje na nekim kulturnim manifestacijama i što je započela život sama od sebe , bez mnogo medijskog angažmana“, zaključuje Ranko Slijepčević u razgovoru za Hercegovina Promo.

 

Hercegovina Promo, mart 2016.