U pucnjavi koja se sinoć u 19:35 dogodila u Rajlovcu smrtno su stradala dva vojnika Oružanih snaga BiH, napadač je ušao u kladionicu “ 5+“ koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 te je otvorio vatru iz automatskog oružja.

 

 

Nakon što je izašao iz kladionice, napadač je pucao i na autobus koji se u tom trenutku nalazio u blizini.

Ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su radili na formacijskim mjestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Јedan vojnik koji je izgubio život u Rajlovcu je iz Nevesinja, a drugi iz Viteza.

Osumnjičeni za ubistvo vojnika OS BiH, Emir Omeragić izvršio je samoubistvo, potvrdio je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH. Kako je saopšteno napadač Enes Omeragić raznio se bombom u svojoj kući.

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević, rekao je da je u sarajevskom naselju Rajlovac izvršen klasični teroristički napad inspirisan Parizom.

On je istakao da se Enes Omeragić, za kojeg su mediji prenijeli da je počinio ovaj napad, nalazi na spisku Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH kao potencijalna prijetnja i prolazi kroz obavještajno-bezbjednosne evidencije.

„On je povezan sa vehabijskim pokretom i od ranije je poznat bezbjednosnim agencijama. Ovaj napad je dokaz da je počela odmazda koju vrše povratnici sa sirijskog ratišta, njihova rodbina, ili lica koja imaju vezu sa dešavanjima u Siriji“, rekao je Galijašević.

Svi regionalni i svjetski mediji prenose vijest o ubistvu dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH.

Rojters navodi da su ubijena dva vojnika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i da je ubica član ultra-konzervativnog selefijskog pokreta koji je izvršio samoubistvo nakon što je policija opkolila kuću u kojoj se nalazio nakon ubistva vojnika.

Britanski Dejlimejl navodi da su ubijena dva pripadnika oružanih snaga kada je napadač je ušao u kladionicu te je otvorio vatru iz automatskog oružja.

 

Izvor: RTRS