Radnici zaposleni u Administrativnoj  službi Opštine Nevesinje danas su za potrebe Opšte bolnice darovali 10 doza krvi. Ovo je prva ovogodišnja  akcija organizovana u bolničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu RS u Nevesinju.

 

Predsjednik Opštinskog parlamenta Jovan Vasiljević naglašava da su se na ovu humanu akciju odlučili rukovodeći se željom da na svaki način pomognu modernu zdravstvenu ustanovu sa kojom se ponosi čitavo Nevesinje.

– Za nove planove nevesinjske bolnice biće potrebne i stabilne zalihe krvi, pa su radnici lokalne uprave odlučili da i oni daju skroman doprinos – istakao je Vasiljević.

Doktor Maksim Brenjo, specijalista transfuziolog, naglašava da je u Opštoj bolnici Nevesinje prošle  godine povećan obim usluga, pa je i potražnja za dragocjenom tečnošću bila veća.

– Organizovali smo 13 akcija u 2015. godini i zahvaljujući tome uvijek smo imali potrebne zalihe krvi – rekao je Brenjo podsjećajući da je u odnosu na 2014. godinu uduplan broj uzetih doza. On je dodao da je u martu najavljen dolazak eminentnih hirurga Peška, Kecmanovića i Matića što znači da će biti povećan broj hirurških intervencija.

Brenjo je rekao da Služba za transfuziju u Nevesinju planira da u 2016. godini  dodatno proširi obim posla.