U okviru prostorija HP medija grupe u Trebinju ovih dana se obavljaju posljednje pripreme za početak emitovanja eksperimentalnog programa radija “Padrino”, koji će svoj signal putem interneta slušaocima širom svijeta početi emitovati do kraja ovog mjeseca.

Nabavljena je kompletna oprema, koja je vrhunskih karakteristika po trenutnim radio-difuznim standardima, koja se montira u studiju i režiji ovog prvog profesionalnog internet-radio emitera u Hercegovini, već je obezbjeđen izuzetno kvalitetan takozvani “radio-striming”, a u završnoj fazi izrade je i web stranica ovog medija, koja će u mnogome biti naslonjena na već postojeću medijsku porodicu HP medija grupe.

Radio 01

Eksperimentalni program radija podrazumjevaće velikom većinom muzičke sadržaje za koje odgovorni tvrde da će brzo osvojiti srca publike ne samo u Hercegovini.

Menadžment HP medija grupe obećava da će, uprkos činjenici da će ovaj medij svoj program na početku emitovati isključivo putem interneta, jako brzo postati najslušanija radio stranica u istočnoj Hercegovini – zahvaljujući posebnom pristupu koji će njegovati u radu, a koji je dio sveobuhvatnog uvezivanja ove medijske grupacije.

Radio Padrino možete pratiti i putem fejsbuk društvene mreže na linku OVDJE.

Uskoro slijede vijesti sa mnogo više detalja o početku rada ovog najmađeg hercegovačkog medija.

 

Hercegovina Promo, jun 2016.