Ако у Хрватску путујете возилом које сте посудили од пријатеља или родбине, из БИХАМК-а ће вам савјетовати да узмете пуномоћ. Она у БИХАМК-овим пословницима кошта 25 КМ.

Из Граничне полиције БиХ кажу да вам пуномоћ ипак не треба. Важно је да имате важеће редовне исправе, саобраћајану дозволу и зелени картон.

Више читатеља новинске агенције Патриа пожалили су се да су их из БИХАМК-а савјетовали да им треба пуномоћ уколико у Хрватску путују возилом које су посудили. Из БИХАМК-а су потврдили за Патрију да возачима савјетују да имају пуномоћ. То је једини начин како могу доказати да возило нису отуђили.

Таквих дозвола највише се изда током љетне сезоне, када туристи из БиХ путују на море.

–  Аутомобил сам посудио од брата. Из БИХАМК-а су ми рекли да границу не могу прећи без пуномоћи, која кошта 25 КМ. Наравно да сам послушао савјет, али сам се изненадио када су ми на граници рекли да ми пуномоћ не треба – рекао је овај читатељ.

Из Граничне полиције БиХ рекли су за Патрију да знају за несугласице. Граничним полицајцима возачи често показују пуномоћ, али им тај документ није потребан.

 

Извор: Агенције