Od preko 250 smještajnih kapaciteta koliko Trebinje nudi na najvećem svjetskom turističkom provajderu booking.com njih čak 87% je popunjeno na današnji dan.

Desetak hotela i većina privatnog smještaja proteklih dana u gradu podno Leotara je popunjena, a sasvim je izvjesno da je pred Trebinjem još jedna rekordna turistička sezona kada su statistike u pitanju.

U prvoj polovini godine u Trebinju je zabilježeno 37.028 registrovanih noćenja, što je gotovo 10.000 noćenja ili 36 odsto više nego u istom periodu lani kada je zabilježeno 27.236 posjeta.

Na osnovu svih parametara može se zaključiti da se turizam u Trebinju konstantno kreće uzlaznom putanjom i da centar Istočne Hercegovine spada u red izuzetno rastućih destinacija.

U narednom periodu očekuju se i brojne aktivnosti koje bi trebalo da doprinesu da se na osnovu velikog baznog broja dolazaka ostvari i veći broj noćenja turista, te da se uveća turistička potrošnja turista koji Trebinje koriste kao bazu koja nudi odličan smještaj po značajno nižim cijenama od susjednih gradova na obalama Jadrana.

 

HP, avgust 2018.