Полицијска станица Невесиње је јуче, 14. септембра 2017. године одржала „саобраћајни час“ ученицима првог разреда у Основној школи „Ристо Пророковић“, док су полицијски службеници Полицијске станице Берковићи у Основној школи „Његош“ у Берковићима такав час одржали данас, 15. септембра.

Ђацима је кроз анимирани видео показано како се правилно понаша у саобраћају, као и која су основна правила саобраћајног бонтона. Такође, им је на њима прихватљив начин објашњено која су најбезбједнија мјеста за игру и шта значе најчешћи саобраћајни знаци који су постављени у непосредној околини школе.

Полицијски службеници Полицијске станице Требиње су данас одржали прво предавање са којим је започето ново школско полугодиште предавања у којима се средњошколци упозоравају на замке употребе опојних дрога, али и сва друга понашања која појединца могу увести у „свијет криминала“.

Полицијска управа Требиње апелује на све ђаке да пазе на своје понашање, да својим личним примјером указују каква понашања су пожељна, а која спадају у групу друштвено прихватљивих.

ХП, септембар 2017.