Kulturna scena  opštine  Gacko od sinoć je postala bogatija za jednu vrlo vrijednu obrazovnu stepenicu koja, sada već i zvanično možemo reći, nosi naziv Omladinsko pozorište iz Gacka. Prvi javni nastup mlađe i starije grupe polaznika pozorišta, koje je sinoć zakopalo temelje svoga začeća, opravdao je ideju za osnivanjem i postojanjem ovog ogranka kulture. Učesnici srećni, roditelji koju su ih bodrili iz publike ponosni, a svi zajedno sa organizatorom Kulturno – sportskim centrom Gacko zadovoljni činjenicom da je početak i više nego dobar.

Nakon dva mjeseca rada i redovnih proba, dramski umjetnik Željko Milošević ne krije zadovoljstvo. „Nema razloga da ne budem zadovoljan. Pokazalo se da ovi mladi ljudi imaju želju, volju a to je nešto što je najvažnije, a pored te želje i volje mislim da je večeras puna gatačka sala pokazala da je ovo što mi radimo kvalitetno i dobro. U razgovoru sa direktorom KSC, Anđelkom Boljanović, rekao sam da vjerujem da će već na prvom nastupu biti svi iznenađeni, te da će sala KSC biti ako ne potpuno puna onda makar približno. Ispunila su se ta neka očekivanja, to je bilo negdje i razumljivo, jer ipak su ovo djeca iz Gacka, ipak je ovo Omaladinsko pozorište, i ovo je jedan lijep početak. Vjerujem da smo večerašnjim nastupom pokazali da idemo u pravom smjeru i vjerujem da ćemo opravdati i dalja očekivanja, koja sigurno postoje i koja će rasti“, kaže Milošević, koji je ključni „krivac“ za sve ono što je publika imala priliku da vidi na sceni Doma kulture.

U interesu svih, a prije svega samog grada, je obogaćivanje kulturnog života i sadržaja, a ono što je najvažnije i što je interes svakog čovjeka jeste imidž grada i mjesta u kojem živi.

Ono što je sigurno je to da se sa radom i probama nastavlja. „U planu je da sa mlađom grupom do proljeća uradimo cjelovitiji dramski prikaz, a sa omladinskom grupom da uradimo jednu omladinsku pozorišnu predstavu sa kojom ćemo pokušati da konkurišemo i budemo nadam se i selektovani na neki od BiH festivala. To je cilj za ovu sezonu“, ističe Milošević.

Pored podrške KSC Gacko i Opštine Gacko, očekuju pomoć i privrednih subjekata, kako bi se dobila prilika za još bolji, širi i kvalitetniji rad u budućnosti.

Podsjećamo, JU „Kulturno-sportski centar“ Gacko i pozorište „Male stvari“ iz Trebinja, uz podršku Opštine Gacko, po prvi put u našem gradu organizovali su školu glume. Ovaj ciklus će trajati 10 mjeseci, a časove trenutno pohađa više od 20 starijih osnovaca i srednjoškolaca.

Izvor: Opština Gacko