Povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u okviru pooštravanja mera zbog pandemije koronavirusa zatvori i sve studentske domove u Beogradu, u Studentskom gradu okupio se veliki broj studenata u znak protesta.

Studenti su izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom i traže da bude poništena, te dodaju da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “Uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Osim Studentskog grada večerašnja izajava predsednika Srbije na ulice izvela je i studente iz Studentskih domova  “4. april”, Patris Lumumba na Karaburmi i Kralj Aleksandar I”.

Okupljanje će biti nastavljeno sutra ujutro posle razgovora sa upravnikom u vezi ovog slučaja.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Okupljeni su poizvali da se ne iseljava niko. Neki od studenata takođe traže i da se već sad na dnevni red stavi i zahtev da nema iseljavanja iz domova naredne godine, kada treba u Beogradu da bude ponovo održana Univerzijada.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Studenti Doma “4.april” izašli su i blokirali ulicu  uzvikujući “Nećemo kući”.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u Beogradu od sutra biti na snazi nove mere, čije bi sprovođenje trebalo da popravi epidemiološku situaciju u glavnom gradu. On je rekao da se od sutra na dve nedelje zatvaraju noćni klubovi i splavovi od 23 do 6 ujutru, a isto važi i za kafiće osim onih koji imaju bašte i dodao da će biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

“Ukoliko ove mere za nekoliko dana ne budu dale rezultate, uvešćemo nove mere, pa i zatvaranje Beograda” istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, da je mogao da o merama odlučuje sam, on bi zatvorio Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas.