U Banjaluci je danas održana svečana skupština udruženja građana „Pokret pozitivna Srpska“, koje je osnovala grupa ljudi koji dijele slične vrijednosti s ciljem pozitivnog doprinosa u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, te želju da žive u Republici Srpskoj i u njoj ostvaruju svoje privatne i profesionalne ciljeve.
Predsjednik Udruženja Aleksandar Sajić naglasio je da je „Pokret pozitivna Srpska“ neprofitabilna i nepolitička organizacija i da je riječ o ljudima koji posmatraju Srpsku kao svoju kuću i porodicu.

On je novinarima rekao da je želja Udruženja da određenim projektima i programima afirmiše sve ono što je pozitivno u Srpskoj, ali da će ukazivati i na određene negativne procese i pojave, ne kritikom već predlažući rješenja.

„Pokret će raditi kroz odbore za pojedine segmente društvenog života. Trudićemo se da ponudimo određena rješenja kako bi zajedno došli do nekog boljeg i kvalitetnijeg stanja u ekonomiji, pravosuđu, obrazovanju, kulturi i drugim oblastima“, naveo je Sajić.

On je dodao da će se „Pokret pozitivna Srpska“, koje trenutno okuplja oko 70 profesionalno ostvarenih ljudi, baviti i humanitarnim radom, da će raditi na promociji domaćih proizvoda, povezivanju privrednika sa ljudima iz inostranstva.

Jedan od osnivača Udruženja Nikica Vranješ rekao je da će ovo udruženje djelovati samostalno kroz programske ciljeve i da će sarađivati sa drugim nevladinim organizacijama u onom dijelu koji je potreban za realizaciju tih ciljeva.

Izvor: Srna