U subotu, 14. februara, u kultnoj novosadskoj galeriji „Radošević“ trebinjski kantautor, pisac i pjesnik Ranko Slijepčević održao je promociju svoje zbirke poezije „Dojava znanca“. U ambijentu koji je bio dom brojnim premijerama, pa i onim svjetskim, od kamernih koncerata do izložbi slika i fotografija, Ranko je nastavio promociju svoje poezije, poslije obavljenog istog posla u rodnom Trebinju, ali i Italiji i Francuskoj.

 

Ranko S NS0

 

Promociju treće zbirke poezije (prethodile su joj „Dani od samoće“ i „Kad pjesnici zaćute“, kao i roman „Hamlet od Tribunije“) otvorio je poznati pjesnik Pero Zubac, koji je pisao predgovor za zbirku, a nastavio je Ranko koji je najprije govorio stihove poeme „Dojava znanca“ kao i zavjetnu pjesmu „Hercegovina“.  Odabranom krugu prijatelja i poštovalaca njegovog rada Ranko i Duda Bezuha učinili su zadovoljstvo izvodeći set najpoznatijih Rankovih kompozicija. Duda je najveći majstor na svom instrumentu, a Ranko je očigledno izrastao u pravog pjesnika, pred kojim je zasigurno velika karijera.

 

Ranko S NS1

 

Bilo je zadovoljstvo svirati sa Dudom Bezuhom poslije 7-8 godina pauze, jer je Duda svirao gitare na par mojih albuma. Divno veče sa mojim prijateljima, kulturnim i obrazovanim novosadskim svijetom. Ova promocija je bila zatvorenog tipa za stotinjak mojih prijatelja, dok će slijedeća u Novom Sadu biti povezana sa koncertom i održaće se u znatno većem prostoru„, rekao je Ranko Slijepčević za Hercegovina Promo.

Promociju je pratilo nekoliko televizijskih ekipa, a novosadska televizija je već u fazi montiranja dokumentarnog filma o stvaralaštvu ovog plodonosnog Trebinjca, gdje će se naći i kadrovi sa ove promocije.

 

Ranko S NS3

 

Ranko i dalje nastavlja sa promocijom zbirke „Dojava znanca“, a osim planiranih druženja u Beogradu i još nekim gradovima Srbije u mjesecu maju će svoj rad predstaviti i u Berlinu.

 

Bojan S. , Hercegovina Promo, februar 2014.