У наставку реализације пројекта „Изградимо зелени имиџ“, који спроводе Град Требиње и амбасада Краљевине Норвешке, данас је, испред Центра средњих школа Требиње, постављен први паркинг – сталак за бицикле у овом граду.

Амбасада Норвешке финансира пројекат са 70.000 КМ, док Град Требиње учествује са 20.000 КМ.

bicik2

„Пројекат се заснива на обуци младих и запослених у градској управи о значају енергетске ефикасности и обновљивим изворима енергије, а соларни панел и паркинг за бицикла дио су резултата овог пројекта. Наш циљ је промоција здравог живота и очувања човјекове околине, што је код нас још увијек на почетку, а на чему треба радити за будуће генерације“, истакао је Огњен Грујић, директор развојног програма Норвешке амбасаде у БиХ.

Он је додао да је паркинг намијењен, како младима који бициклима долазе на наставу, тако и осталим грађанима Требиња, те да панел садржи пуњач за мобилни телефон и усб прикључак.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Града Требиња, Зоран Милошевић каже да градска управа и на овај начин жели да покаже опредјељеност за добробит грађана Требиња.

parking-bicikli

„Подизање еколошке свијести, нарочито младих, али и свих грађана Требиња је од великог значаја. Осим овог, у плану нам је да поставим још оваквих паркинг сталака, те да у наредном периоду радимо на уређењу бициклистичких стаза у нашем граду“, истакао је Милошевић.

Постављању паркинг – сталка, претходила је радионица о енергетској ефикасности, одржана у библиотеци Гимназије „Јован Дучић“ Требиње.

 

Извор: Град Требиње

Save