U nastavku realizacije projekta „Izgradimo zeleni imidž“, koji sprovode Grad Trebinje i ambasada Kraljevine Norveške, danas je, ispred Centra srednjih škola Trebinje, postavljen prvi parking – stalak za bicikle u ovom gradu.

Ambasada Norveške finansira projekat sa 70.000 KM, dok Grad Trebinje učestvuje sa 20.000 KM.

bicik2

„Projekat se zasniva na obuci mladih i zaposlenih u gradskoj upravi o značaju energetske efikasnosti i obnovljivim izvorima energije, a solarni panel i parking za bicikla dio su rezultata ovog projekta. Naš cilj je promocija zdravog života i očuvanja čovjekove okoline, što je kod nas još uvijek na početku, a na čemu treba raditi za buduće generacije“, istakao je Ognjen Grujić, direktor razvojnog programa Norveške ambasade u BiH.

On je dodao da je parking namijenjen, kako mladima koji biciklima dolaze na nastavu, tako i ostalim građanima Trebinja, te da panel sadrži punjač za mobilni telefon i usb priključak.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Trebinja, Zoran Milošević kaže da gradska uprava i na ovaj način želi da pokaže opredjeljenost za dobrobit građana Trebinja.

parking-bicikli

„Podizanje ekološke svijesti, naročito mladih, ali i svih građana Trebinja je od velikog značaja. Osim ovog, u planu nam je da postavim još ovakvih parking stalaka, te da u narednom periodu radimo na uređenju biciklističkih staza u našem gradu“, istakao je Milošević.

Postavljanju parking – stalka, prethodila je radionica o energetskoj efikasnosti, održana u biblioteci Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje.

 

Izvor: Grad Trebinje

Save