Spoljnotrgovinska komora BiH organizuje zajednički nastup proizvođača vina iz BiH na vodećem međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića „ProVajn 2016“, koji će biti održan od 13. do 15. marta u Dizeldorfu.

 

 

U saopštenju Spoljnotrgovinske komore BiH navodi se da će se na zajedničkom štandu BiH predstaviće se sedam kompanija – „Vukoje 1982“ iz Trebinja, „Andrija“ iz Paoče kod Čitluka, „Zadro“ iz Čapljine, Podrumi manastira Tvrdoš iz Trebinja, Vinogradi „Nuić“ iz LJubuškog, Vinski podrum „Anđelić-Komrad“ iz Trebinja i Vinarija „Keža Catena“ iz Ljubuškog.

Kompanije iz BiH će svoju ponudu predstaviti posjetiocima sajma, poslovnim partnerima i drugim klijentima koji su usko vezani za razvoj, trgovinu i promociju ove vrste proizvoda.

Nastup BiH na sajmu „ProVajn 2016“ finansijski su podržali Spoljnotrgovinska komora BiH i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

„ProVajn“ iz godine u godinu privlači sve više izlagača i posjetilaca, koji ovaj vodeći svjetski sajam koriste za učešće u prezentaciji široke ponude međunarodne vinske industrije.

U okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsti vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Izvor: Nezavisne novine