Trebinjska publika narednih dana imaće priliku da uživa u dva nova filmska ostvarenja u bioskopu Kulturnog centra Trebinje. U pitanju su filmovi Balkanska međa i Dambo.

Film „Balkanska međa“ na repertoaru bioskopa biće od 28. marta do 3. aprila. Premijera filma je predviđena je za sutra (28.03.) u 17 i 20 časova.

Od 29. 03. do 02.04. film će biti prikazivan samo u 20 časova, a posljednjeg dana prikazivanja, 3. aprila film će se prikazivati u dva termina u 17 i 20 časova.

Neposredno poslije ratnog plamena u Bosni, na Balnaku raste novo žarište. Sukobi Srba i Albanaca na Kosovu nekontrolisano rastu, srpske snage pokušavaju da potisnu „oslobodilačku vojsku Kosova“. Međunarodna zajednica optužuje Vladu u Beogradu za prekomjernu upotrebu sile i bez saglasnosti Ujedinjenih nacija NATO počinje bombardovanje Srbije.

Inspirisan istinitim događajem, film prikazuje tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca, koja iz Moskve dobija naređenje da prije NATO trupa zauzme aerodrom  „Slatina“  u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. Dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim i Bekom Ethoevim, kojima se pridružuju pripadnici MUP-a, vodi nemilosrdni rat protiv komandanta albanske grupe Smuka…

REŽIJA: Andrej Volgin (Andrey Volgin)

ULOGE: Anton Pampušni (Anton Pampouchny), Milena Radulović, Miloš Biković, Aleksandar Radoičić, Aleksandar Srećković…

ŽANR: Akcija, ratni

TRAJANjE: 142 min.

Film Dambo prikazivaće se od 29. marta do 2. aprila u 18 časova.

 

SADRŽAJ FILMA:

Vlasnik cirkusa angažuje bivšu zvijezdu Holta Fariera i njegovu djecu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismijavanja u cirkusu koji se bori za opstanak. Ali, kada oni otkriju da Dambo može da leti, cirkus se vraća na velika vrata privlačeći ubjedljivog preduzetnika Vandevera koji skuplja neobične debelokošce za svoj novi, veći od života, šou. Dambo će se vinuti do novih visina zajedno sa šarmantnom i spektakularnom umjetnicom Kolet Maršant dok Holt ne sazna da se ispod platna cirkusa kriju mračne tajne…

ORIGINALNI NASLOV: Dumbo

REŽIJA:  Tim Barton (Tim Burton)

ULOGE: Sinhronizovano

ŽANR: Porodični, fantazija

TRAJANjE: 112 min.

 

Izvor: KC Trebinje