Требињска публика наредних дана имаће прилику да ужива у два нова филмска остварења у биоскопу Културног центра Требиње. У питању су филмови Балканска међа и Дамбо.

Филм „Балканска међа“ на репертоару биоскопа биће од 28. марта до 3. априла. Премијера филма је предвиђена je за сутра (28.03.) у 17 и 20 часова.

Од 29. 03. до 02.04. филм ће бити приказиван само у 20 часова, а посљедњег дана приказивања, 3. aприла филм ће се приказивати у два термина у 17 и 20 часова.

Непосредно послије ратног пламена у Босни, на Балнаку расте ново жариште. Сукоби Срба и Албанаца на Косову неконтролисано расту, српске снаге покушавају да потисну „ослободилачку војску Косова“. Међународна заједница оптужује Владу у Београду за прекомјерну употребу силе и без сагласности Уједињених нација НАТО почиње бомбардовање Србије.

Инспирисан истинитим догађајем, филм приказује тајну операцију групе руских специјалаца, која из Москве добија наређење да прије НАТО трупа заузме аеродром  „Слатина“  у Приштини и задржи га док не стигне појачање. Док се чека појачање руског батаљона стационираног у Босни, специјални тим предвођен Андрејем Шаталовим и Беком Етхоевим, којима се придружују припадници МУП-а, води немилосрдни рат против команданта албанске групе Смука…

РЕЖИЈА: Андреј Волгин (Andrey Volgin)

УЛОГЕ: Антон Пампушни (Anton Pampouchny), Милена Радуловић, Милош Биковић, Александар Радоичић, Александар Срећковић…

ЖАНР: Акција, ратни

ТРАЈАЊЕ: 142 мин.

Филм Дамбо приказиваће се од 29. марта до 2. априла у 18 часова.

 

САДРЖАЈ ФИЛМА:

Власник циркуса ангажује бившу звијезду Холта Фариера и његову дјецу да се старају о новорођеном слончету, чије га огромне уши чине предметом исмијавања у циркусу који се бори за опстанак. Али, када они открију да Дамбо може да лети, циркус се враћа на велика врата привлачећи убједљивог предузетника Вандевера који скупља необичне дебелокошце за свој нови, већи од живота, шоу. Дамбо ће се винути до нових висина заједно са шармантном и спектакуларном умјетницом Колет Маршант док Холт не сазна да се испод платна циркуса крију мрачне тајне…

ОРИГИНАЛНИ НАСЛОВ: Dumbo

РЕЖИЈА:  Тим Бартон (Tim Burton)

УЛОГЕ: Синхронизовано

ЖАНР: Породични, фантазија

ТРАЈАЊЕ: 112 мин.

 

Извор: КЦ Требиње