Narednih dana, sve do 23. oktobra, trebinjska publika ima priliku da uživa u dva nova filmska ostvarenja u bioskopu Kulturnog centra: Zaspanka za vojnike i Tajne avanture mačaka.

ZASPANKA ZA VOJNIKE

OD 18. DO 23. OKTOBRA 2018.

20.00 ČASOVA

SADRŽAJ FILMA: Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog svjetskog rata, dolazi na 20. godišnjicu rata i otvaranje spomen-kosturnice u selo gdje je nekad boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, Petom tobdžijskom baterijom. Stevan je otišao na iznenadno odsustvo, kasnije je prekomandovan i želi da sazna šta je bilo s njegovim prvim ratnim saborcima, posebno s nadređenim poručnikom Aleksandrom. Susreće samo komandanta i, kroz njihova osjećanja, otvara se sudbina Pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu. U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra, čija se sudbina saznaje na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspijevala da iznese tolike vojne poduhvate, jer je jedan čovjek, poručnik, nadređeni svjesno žrtvovao svoj život, prije toga ugled i čast, da bi spasao bar jednog svog vojnika.

REŽIJA: Predrag Antonijević

ULOGE: Nebojša Glogovac, Ljubomir Bandović, Vuk Jovanović, Marko Vasiljević, Nenad Okanović, Nataša Ninković, Radoš Bajić, Milica Mihajlović, Tihomir Arsić…

ŽANR: Drama, ratni film

TRAJANjE: 90 min.

CIJENA: 4,00 KM

 

TAJNE AVANTURE MAČAKA

OD 18. DO 23. OKTOBRA 2018.

18.00 ČASOVA

SADRŽAJ FILMA: Pufna je debeo i lijen mačak koji često sjedi zamišljen na prozoru. Živi sa sinom Ćuftom u svom udobnom gradskom stanu u kom je rođen i u čijoj udobnosti uživa, ne želeći da iz njega izlazi u spoljni svijet, kojeg se plaši zbog trauma iz prošlosti. Ćufta je aktivan, bistar, pametan mačak kojeg spoljni svijet neodoljivo privlači iako nikad nije izašao iz kuće. Ipak, jednog dana, otac i sin moraju da napuste kuću i tada kreće sjajna avantura i potraga za legendarnom Breskvatopijom u kojoj se snovi ostvaruju.

ORIGINALNI NASLOV: Cats and Peachtopia

REŽIJA: Gari Vang (Gary Wang)

ULOGE: Sinhronizovano

ŽANR: Animacija, avantura

TRAJANjE: 105 min.

CIJENA: 4,00 KM

HP, oktobar 2018.