Program obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjaluci počinje u 9:30, a završava koncertom u 22 sata.

U 9:30 sati na Trgu Krajine biće održan prigodan obrazovno-zabavni program za djecu, nakon čega će, u 11:00 sati, biti održan koncert dječijeg hora “Vrapčići”.

Od 13:00 sati na Trgu Krajine biće organizovana parada pod imenom “25 godina Republike Srpske” nakon koje slijedi kulturno-umjetnički program.

Svečana akademija povodom 25 godina postojanja Republike Srpske biće održana u 17:00 sati u dvorani Borik, da bi se nakon toga program ponovo vratio na Trg Krajine gdje će u 19:00 sati početi koncert domaćih muzičara i pjevača iz RS. Kao svojevrsno finale večeri, predviđen je koncert beogradske grupe “Legende” koji je zakazan za 22:00 sata.

Glavne ulice u Banjaluci će biti zatvorene, odnosno Kralja Petra, Vidovdanska i Kninska, kao i četiri parkinga koji će biti zatvoreni cijeli dan.

U Trebinju je povodom Dana Republike za 17 časova zakazano slavljeničko formiranje kolone automobila u organizaciji gradske Boračke organizacije, dok će svim građanima u trebinjskom „Zimzogradu“ biti služeno besplatno kuvano vino u periodu od 10 do 13 časova.

 

HP / Agencije