Програм обиљежавања Дана Републике Српске у Бањалуци почиње у 9:30, а завршава концертом у 22 сата.

У 9:30 сати на Тргу Крајине биће одржан пригодан образовно-забавни програм за дјецу, након чега ће, у 11:00 сати, бити одржан концерт дјечијег хора “Врапчићи”.

Од 13:00 сати на Тргу Крајине биће организована парада под именом “25 година Републике Српске” након које слиједи културно-умјетнички програм.

Свечана академија поводом 25 година постојања Републике Српске биће одржана у 17:00 сати у дворани Борик, да би се након тога програм поново вратио на Трг Крајине гдје ће у 19:00 сати почети концерт домаћих музичара и пјевача из РС. Као својеврсно финале вечери, предвиђен је концерт београдске групе “Легенде” који је заказан за 22:00 сата.

Главне улице у Бањалуци ће бити затворене, односно Краља Петра, Видовданска и Книнска, као и четири паркинга који ће бити затворени цијели дан.

У Требињу је поводом Дана Републике за 17 часова заказано слављеничко формирање колоне аутомобила у организацији градске Борачке организације, док ће свим грађанима у требињском „Зимзограду“ бити служено бесплатно кувано вино у периоду од 10 до 13 часова.

 

ХП / Агенције