Kiša i nestabilno vrijeme obilježili su prvi dio aprila, a na Federalnom hidrometerološkom zavodu objavili su kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se prognoziraju za Hercegovinu i jugozapad Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Naoblačenje u Bosni sa sjevera u večernjim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi u Hercegovini u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno oblačnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

HP, april 2019.