Privredna komora Republike Srpske, organizovala je posjetu predstavnika tekstilne industije Srpske tri sajma u Istambulu, koji počinju danas i traju do 8. februara u Istambulu.

Riječ je o 32. Sajmu tekstila, tkanja i trikoraže „Ekspo Evroazija 2015″ /Texpo Eurasia 2015“, 12. sajmu prediva i 12. Internacionalnom sajmu trikotaže i donjeg veša „Ifekspo“ /Ifexpo/.

Delegaciju iz Republike Srpske čini 14 predstavnika kompanija „Ekskluziv lanžeri“ /Exclusive Lingerie/ Banjaluka, „Sana linea“ Kostajnica, „NBM“ Kozarska Dubica, „Milteks“ /Miltex/ Banjaluka, „Dijana tekstil“ Srbac, „Toplet“ Gradiška, „DS dizajn“ /DS Design/ Čelinac, „Neno“ Teslić i „Glorija lajn“ /Gloria Line/ Banjaluka.

„Sajam će omogućiti razmjenu iskustava i upoznavanje predstavnika naših privrednih društava sa novim tehnologijiama u oblasti tekstila i trikotaže. Na sajmu će, između ostalog, biti predstavljene i razne vrste prediva, odjeća od trikotaže, rublje i kupaći kostimi, te mašine za tkanje, pletenje, tekstilne hemikalije i boje“, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

U saopštenju se dodaje da je nastup domaćih privrednika na sajmovima u Istanbulu organizovan u saradnji sa zvaničnim zastupnikom sajma „Tudžap“ /Tuyap/ u Istanbulu, Adonis grup iz Skoplja koji u saradnji sa „Tudžap“ sajmom i predstavnicima preduzeća iz Srpske pokriva troškove smještaja za dvije noći i troškove ulaza na sajam.

Izvor: Nezavisne novine / Srna