Da bi kuća lijepo mirisala, ne morate uvijk korisit umjetne osvježivače. Neke od prirodnih biljaka daće vašem domu ugodan i prijatan miris.

Soda bikarbona je klasični absorber neprijatnih mirisa. Stavite posudu sa sodom bikarbonom na mjesto gdje mirisi stvaraju problem i neprijatnost. Poprskajte je po tepihu, ako i tu imate problem sa mirisima i ostavite tako neko vrijeme ili čak i preko cijele noći prije nego što pokupite usisivačem. Ne daje neki prijatan miris, ali to i nije poenta kada se koristi soda.

Ona je samo absorber. Razne biljke mogu pomoći da prostorija miriše lijepo. Grančica ruzmarina ili lavande je odlican izbor, naročito ako ih možete ubrati svježe. Ako ne, i osušene takođe mirišu lijepo.Mnogi ljudi vole miris cimeta ključalog u vodi. I kriškice limuna u ključaloj vodi ili limunov sok sjajno mirišu. Vanila, pomorandža, menta, karanfilić i muškatni oraščić, takođe mirišu lijepo kada se prokuhaju. Vaše omiljeno eterično ulje može vam poslužiti za osvježenje prostorije. Kapnite malo ulja na komad vate i ostavite u sobi.

Izvor: ljepota.ba