Pročitajte kakvo se vrijeme u Hercegovini očekuje sutra i u sedmici pred nama…

 

Pred nama je najhladnije jutro ove zime, a očekivane jutarnje temperature u cijeloj regiji spustiće se ispod nultog podioka.

Sutra ujutru živa u termometru spustiće se i do -19 stepeni Celzijusovih, koliko meteorolozi sa portala Accuweather.com prognoziraju da će u najhladnijem dijelu dana mjeriti Gacko. U Bileći se očekuju jutarnje najniže temperature od -9 do -7, Trebinju od -4 do -7, Nevesinju od -14 do -17, dok se u Ljubinju očekuju jutarnje temperature od -8 do -6 stepeni Celzijusove skale.

Sutrašnji dan će biti vedar, kao i veći dio sedmice pred nama, a dnevne temperature će poslije sutrašnjeg dana biti u blagom porastu, te se narednog vikenda očekuje da dostignu i do 12 stepeni u najtoplijim periodima dana.

Accuweather2
Izgledi vremena za Trebinje do kraja januara/accuweather.com

I osatatak mjeseca na jugu se očekuje nešto toplije vrijeme bez padavina, sa najvišim dnevnim temperaturama oko 10 oC. U sjevernim krajevima Hercegovine dnevne temperature će biti nešto niže, ali se očekuje da one ipak budu iznad nultog podioka, sa uglavnom vedrim vremenom bez padavina.

 

 

Hercegovina Promo/Accuweather