Za manje od mjesec dana će, sedmu godinu za redom, u Bileći biti održan „LIPA FEST“ koji okuplja poznate rok bendove regionalne muzičke scene.

Ovog avgusta u tri noći festivala, u prelijepom ambijentu uz obale Bilećkog jezera, nastupiće renomirani bendovi Divlje jagode, Alisa i Osvajači kao i druge muzičke grupe iz regiona. Festival se i ove godine organizuje uz podršku Turističke organizacije i Opštine Bileća.

Festival će se održati od 10. do 12. avgusta na platou ispred bivšeg muzeja, a najveća muzička zvijezda festivala su Divlje jagode.

Organizatori očekuju najmasovniju posjetu do sada, a prošle godine je trodnevni festival posjetilo više od 8.000 Hercegovaca, ali i brojne publike iz regiona.

Uz muzički spektakl u sklopu festivalskih dana biće organizovan i seminar na temu ,,Porodica-osnovni temelj svakog društva“ u Kulturnom centru svakodnevno u tri festivalska dana sa početkom u 12 časova.

Zanimljivost ove godine je da su organizatori otvorili konkurs na kome do 1. avgusta mogu učestvovati mlade i neafirmisane grupe, a pobjednik ovog svojevrsnog takmičenja imaće priliku da se predstavi publici u Bileći posljednje festivalske večeri 12. avgusta, kao predgrupa popularnim Osvajačima.

Više o konkursu možete saznati na linku OVDJE

Festival su i ove godine pomogli brojni sponzori kojima organizatori izražavaju posebnu zahvalnost, a generalni medijski pokrovitelj je HP medija grupa iz Trebinja.

HP, jul 2017.

Facebook komentari

komentar