Jedini trebinjski premijerligaš, prije nekih 20-ak dana počeo je sa pripremama za novu sezonu, uslijedio je period kontrolnih mečeva i pojačan intenzitet treninga. Naš reporter prisustvovao je  jednoj utakmici odigranoj u Budvi.

Tim je kompletiran i uprava i stručni štab ističu da su zadovoljni urađenim u prelaznom roku. U srijedu, ekipa Dragana Spaića Ćikala učestvovala je na Humanitarnom turniru u Ljubinju.

Sljedjeće sedmice igrače Letoara očekuje završna „generalka“ pred početak sezone protiv nikšićke Piramide.

U Budvi u dvorani Mediteranski sportski centar je odigrana prijateljska utakmica između dva kluba koji duži period gaje odlične odnose, domaćina KMF Cezar iz Budve i ekipe KMF Leotar iz Trebinja.

Nakon prošlosedmičnog susreta ove dvije ekipe u Trebinju, uslijedilo je uzvratno putovanje futsalera Leotara u Budvu, gdje su trebinjski igrači dočekani u prijateljskoj atmosferi.

Konačni rezultat bio je 1:1. Utakmica je bila velikog intenziteta i može se reći da je pravo čudo što nije viđeno više golova.

Prije utakmice Mitar Vukanović izjavio je da će svi igrači dobiti priliku te da će utakmica biti važno mjerilo jer će pokazati na kojim aspektima igre još treba raditi do početka sezone koja počinje krajem mjeseca.

„Prijateljske utakmice i postoje zato da svako dobije šansu, a danas ćemo vidjeti nekoliko novih momaka u našem dresu“, dodao je ovom prilikom Vukanović.

Leotar je na utakmicu doputovao i sa nekoliko pojačanja koji su dobili dobru minutažu i na koncu dali svoj doprinos.

Novi golman tima iz Trebinja Antonio Petrovski bio je sjajan na golu gostujućeg tima, a trener Spaić svakako može biti zadovoljan igrom i mladog Ćorovića koji je postigao izjednačujući pogodak za ekipu.

Tepavčević je odigrao dobru utakmicu i njegov ulazak kao da je dodatno razdrmao redove bivšeg višestrukog šampiona Bosne i Hercegovine.

Igrači obje ekipe prije utakmice.

 

Domaći sastav KMF Cezar.

 

Gostujući sastav KMF Leotar.

No počnimo od početka.

Petorku Letoara činili su golman Petrovski, Vujović, Šešelj, Cimirot i novo pojačanje tima Ćorović.

Već u prvom minutu Petrovski je upisao svoju prvu intervenciju na utakmici.

Igrao se 4. minut utakmice kada Cimirot sjajnim šutem pokušava matirati golmana Cezara Husara koji takođe upisuje prvu uspješnu intervenciju, na taj način otklonivši opasnost.

U 10. minutu u šansi se opet našao Cimirot nakon kontre gostiju, njegov udarac u bliži ugao međutim brani Husar.

Leotar je u utakmicu ušao s nešto defanzivnijom taktikom tako da na početku nije viđeno mnogo izglednih prilika za postizanje golova.

Jednu priliku imali su igrači Cezara preko Gezovića, ali njegov šut zaustavlja Petrovski; ovaj detalj desio se u 13. minutu.

U 14. minutu domaći sastav siže do prednosti preko Bugoše koji natrčava na odbijenu loptu Petrovskog, rezultat je 5 minuta prije kraja prve dionice igre bio 1:0.

Cimirot i Čečur su odigrali dobru akciju u istom minutu, ali šut Čečura odlazi pored gola. Rezultat ostaje nepomjenjen.

Leotar poslije ovoga gola kreće u ofanzivu: nakon jednog slobodnog udarca sa lijeve strane Šešelj nije imao dovoljno sreće i pogodio je stativu golmana Husara. Poslije ovoga trener Cezara Dragišić zatražio je tajm aut i tako je pokušao promjeniti tok događaja na terenu.

Poslije toga uslijedila je šansa Spalevića za domaći sastav, ali šut nije bio precizan.

U ovim trenucima, borba se rasplamsala i igralo se velikim intenzitetom s obje strane, na isteku 16 minuta Čečur je bio u prilici za postizanje gola nakon kontra napada, ali mreža  domaćina je mirovala je i nakon njegovog šuta.

Šut Bugoše u 17. minutu brani Petrovski.

Futsaleri gostiju odigrali su dobru akciju u 19. minutu, Šešelj je dodao do Vujovića koji je pretrčao odbranu Cezara, ali njegov šut otišao je previše ukoso, tako da je rezultat ostao 1:0.

Drugo poluvrijeme počinje dobrom intervencijom Petrovskog na šut Gurzdokvića.

Ulazak Tepavčevića povezao je redove Letoara budući da je baš ovaj igrač po ulasku u igru napravio dobar prodor i dodao do Ćorovića koji je svojim dobrim šutom iznenadio golmana Husara. Rezultat je u 24 minutu bio 1:1.

Već u sljedećem napadu ponovo je priprijetio isti igrač, ovaj put na asistenciju Cimirota, no ovoga puta golman domaćeg tima bio je na visini zadatka i nije dozvolio gostima da naprave ekspresan preoret.

U ovom trentuku igrači Leotara bili su mnogo bolji rival, a domaćina je vrlo malo dijelilo od drugog gola u svojoj mreži. Tepavčević presjeca jedno loše dodavanje domaćina unazad, uzima loptu i iskosa šutira po golu; golman je bio matiran, ali šut ipak pogađa stativu. Leotar još jednom stvara dobru priliku za gol.

U 27. minutu Čečur uzima loptu i stvara veliku priliku, šut odlazi pored desne stative gola golmana Husara.

Cimirot potom izvodi korner i dodaje do Šešelja koji šutira preko gola. Pritisak Leotara u dugom dijelu bio je ogroman i činilo se da je samo pitanje trenutka kada će doći u vođstvo.

Milović je bio u prilici za domaći sastav nakon jedne kontre, ali je njegov šut bio poprilično mlak i nije mogao ugroziti gol Petrovskog.

Poslije ove prilike gosti su zatražili tajm aut.

Igrao se 30. minut kada Čečur blokira šut Bugoše i sprječava ga da ugrozi gol Leotara.

U 31. minutu igrači Leotara još jednom su bili blizu vođstva, međutim Muratović pogađa statvu.

U 35. minutu domaći su bili u šansi preko Bašića koji ne uspijeva iskoristiti grešku odbrane Leotara jer je Petrovski još jednom sjajnom paradom zaustavio njihov pokušaj.

Zadnjih 5 minuta Leotar je igrao u sastavu Čečur, Tepavčević, Ćorović, Šešelj i Petrovski.

Šešelj i Tepavčević su se u 36. minuti našli u ogromnoj prilici, išli su 2 na 1 i činilo se da će igrači Leotara konačno doći do dugog gola međutim Šešelj je šutirao u golmana i ova je prilika propala.

Najbolji igrač domaćeg tima na ovoj utakmici Bugoša još jednom je priprijetio golu gostiju u 37 minutu, no iz njihovog duela Petrovski izlazi kao pobjednik.

Nakon jednog duplog pasa Šešelja i Ćorovića, Šešeljev šut je blokiran, radi se o detalju iz 38. minuta.

U 39. minutu nakon jedne munjevite kontre igrača Leotara, Ćorović je šutirao, ali njegov šut odlazi u spoljni dio mreže.

U istom minutu Leotar je ponovo vršio pritisak na gol Cezara; Čečur i Tepavčević su kombinovali prije nego što je lopta došla do Vujovića koji upućuje dobar šut, golman je bio matiran, međutim odbrana gostiju je uspjela da raščisti u posljednjem trenutku blokiravši ovaj udarac.

Do kraja utakmice nije bilo više prilika. Utakmica je tako završna rezultatom 1:1, prisutni u Sali mediteranskih sportova mogli su biti zadovoljni onim što su vidjeli jer je viđen dobar futsal sa dosta prilika. Novi igrači Leotara pokazali su veliku borbu, a dobro su odigrali i oni nešto iskusniji tako da će pred početak prvenstva trener tima iz Trebinja, Dragan Spaić, biti na slatkim mukama pred sastavljanje ekipe za predstojeće duele.

Detalji sa utakmice.

Leotar sezonu počinje krajem ovog mjeseca duelom protiv Centra u Sarajevu.

Konsulatacije igrača Cezara sa trenerom Ljubom Dragišićem.

 

Srdačan pozdrav predsjednika KMF LetoaraMitra Vukanovića i trenera Cezara Ljuba Dragišića nakon utakmice.

Treće poluvrijeme, igrači i treneri dva kluba u ugodnom druženju nakon utakmice.

Ćorović, Matijašević, Muratović i golman Petrovski.

Tepavčević, Vujović i Čečur.

Nova pojačanja Leotara za predsojeću sezonu.

 

Međunarodna prijateljska utakmica

KMF Leotar – KMF Cezar Budva 1:1 (1:0)

Dvorana: Mediteranski sportski centar

Gledalaca: 20

Strijelci; Bugoša 1:0 14 min, Ćorović 1-1 24min

KMF Cezar

Sastav: Husar Vanja, Bašić Igor, Spalević Nikola, Bugoša Gagović, Milović,Gezović, Markovič, Basarabić, Mišović, Nikolić, Gurzdković

Leotar, Sastav:

Petrovski, Sulaver, Cimirot, Šešelj, Vujović, Ćorović, Muratović, Tepavčević, Matijašević, Čečur

Trener: Dragan Spaić

Cezar, Sastav:

Trener: Dragišić Ljubo

Leotar je na utakmicu doputovao u sa nekoliko pojačanja koji su dobili dobru minutažu i na koncu dali svoj doprinos.

Tim iz Trebinja je ovu utakmicu odigrao sa premijerno sa novom crveno bijelom garniturom dresova koji će biti u upotrebi u nadolazećoj sezoni

Novi igrači pokazali su da će se dobro uklopiti u sastav i da će činiti ozbiljnu konkurenciju „starosjediocima“ u ekipi.

 

Srećko Š.

HP, septembar 2017.