Za učesnike 5. Susreta gimnazija Evrope juče je priređen prijem u Gradskoj upravi.

Poželjevši gostima dobrodošlicu, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je grad počastvovan što može da ugosti delegacije škola iz sedam država, dodajući da učesnici susreta nisu odabrani slučajno niti predstavljaju samo svoju škoju, već i grad i zemlju iz koje dolaze.

„Sigurno ste u pravim rukama i u narednim danima domaćini će vam prezentovati sliku stanja u Trebinju, a isto tako – i vi ćete imati dosta toga da kažete nama.  Smisao ovih susreta i jeste da razmijenimo iskustva, da vidimo šta je to što se primjenjuje kod vas i u vašim školama a da bi bilo dobro da se primijeni i kod nas. Siguran sam da će na kraju ovi susreti biti korisni za sve“, istakao je Ćurić.

Predsjednik skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak istakao je da su sve gimnazije u svijetu, u svojoj suštini, slične – bez obzira što se često razlikuju po kvalitetu nastavnog kadra, metodama nastave ili po opremljenosti.

„Najbolji učenici po pravilu upisuju takvu vrstu škole, a samim tim daju školi potreban kvalitet. To su oni najambiciozniji, koji su se opredijelili da studiraju i koji su se, možda i nesvjesno, opredijelili za cjeloživotno učenje. To su oni koji su se već pomirili sa tim – da će do kraja života neprekidno da se usavršavaju“, kazao je Banjak.

Izvor: Grad Trebinje