Čudesna, nepredvidljiva, slobodoumna, miroljubiva, otkačena, ekscentrična, prijatna, iskrena, kvalitetna, inovativna, zabavna, optimistična, originalna, lepršava – to je ona, žena Vodolija.

Dio njene privlačnosti leži u njenoj nedokučivosti i nesputanosti – nerijetko ju je teško razumjeti i shvatiti, ali to je zato, jer je žena Vodolija uvijek samo svoja. Za nju stereotipi ne važe i nemoguće ju je „strpati u fioku“ jer je izraziti nekonformista i zazire od društvenih pravila i normi. Uvijek radi po svome i ne voli kad joj drugi govore šta treba da radi.

S druge strane je humanitarac velikog srca i uvijek je spremna da pomogne, bilo da je riječ o finansijskoj, emotivnoj ili bilo kojoj drugoj vrsti pomoći. Voli napredak, ali na ličnom nivou ne voli promjene. Jako je vezana za svoju prošlost i uspomene koje čuva poput najvećeg blaga, a odanost dovodi na novi, dublji nivo – ne samo da ostaje odana svom partneru nego i određenom brendu, radnji, restoranu, timu, pjevaču… i u dobru i u zlu.

Seks & Veze
Za ženu Vodoliju život je igra u kojoj svako igra prema sopstvenim pravilima. Kad je riječ o ljubavi, pobrinuće se da ta igra bude posebno zabavna i nikad dosadna. No njen lagodan pogled na život i ljubav ne znači da se lako zaljubljuje. Baš suprotno, potrebno joj je vremena da bi se s nekim povezala emotivno i da bi vjerovala drugoj osobi.

Kad je u vezi, više od svega cijeni svoju nezavisnost, slobodu i „prostor za disanje“ (što se poklapa s njenom pripadnošću grupi vazdušnih znaka), a to daje i svom partneru. Vodolija će uvijek zadržati dio sebe koji neće otkrivati ni najbližim osobama.

Originalna i nepredvidljiva, partneru će pružiti užitke za koje prije nije znao ni da postoje. U spavaćoj sobi za nju ne postoje kočnice, voli da eksperimentiše i rado će probati sve, pa i seks u javnosti. Idealni partneri za nju su Vaga, Blizanci, Strijelac i Ovan.

Prijateljstvo
Dok hoda ulicom, često će zastati kako bi se pozdravila s ljudima koje poznaje. Zbog toga se čini da je prijateljica sa svima, ali to su joj ustvari poznanici i dragi ljudi koji je vole, jer žena Vodolija voli sa svima da bude u dobrim odnosima i zazire od sukoba i svađa.

Što se tiče prijatelja kojima dopušta da joj se potpuno približe, može da ih nabroji na prste jedne ruke. Može biti lagano rezervisana kad je riječ o njenim pravim osećanjima, zbog čega joj je krug pravih prijatelja znatno uži od brojnih poznanika.

Velikodušna je i uvijek je tu kad je potrebna prijatelju. Žena Vodolija druži se s ljudima s kojima dijeli ljubav prema nezavisnosti i intelektualnim traženjima i težnjama. Ovo je žena koju uvijek možete da pitate za iskren savjet i koja će uvek imati prave riječi utjehe.

Izgled
Suptilan i dražestan osmijeh, spuštene oči, privlačan nos, jaka vilica, rupice na obrazima, meka koža, tamna, gusta kosa i graciozan stav, neke su od odlika fizičkog izgleda žene Vodolije.

Nisu oličenje ultimativne ženstvenosti i stratvenosti, čak češće naginju dečačkom izgledu, ali upravo su zbog toga tražene u svetu modelinga kojim caruje androgeni izgled. Obično su vitke i visoke iako vrat može da im bude kraći i širi.

Iskričave oči odaju veliku živost, ali često imaju ozbiljan izraz lica. Krasi ih čist i artikulisan glas. Međutim, kako god izgledala spolja, bez obzira i na najozbiljniji izraz lica, u svojoj nutrini vedra žena Vodolija uvijek će uživati i biti zadovoljna.

Stil
Ne prati trendove, štaviše voli da nosi baš suprotno od onoga što je „in“, pa ćete u sezoni kad svi nose mini suknje ženu Vodoliju prepoznati po tome što ona nosi maksi suknju. Odvažna i smjela, svojim eklektičnim i raznolikim modnim stilom voli da privlači pažnju i šokira.

Jedan dan imaće svijetlo ružičastu kosu i nosiće ekscentričan nakit poput pirsinga na licu, a već idući dan biće obučena u ozbiljno poslovno odijelo i kosa će joj opet biti “normalne” boje. Na njoj i naizgled nespojivi komadi čine dobru kombinaciju, poput fine svilene bluze sparene sa kaki pantalonama. U njenom ormaru uvijek će se naći avangardnih odjevnih komada, a frizure koje preferira često su šik i nekonvencionalne – što se tiče načina na koji je ošišana i boje kose.

Najbolje joj stoje svijetle i vesele boje kao što su morsko plava, tirkizna, jarko ružičasta i smaragdno zelena. Ljepota bez okrutnosti njena je misao vodilja kad kupuje kozmetiku, zbog čega bira brendove koji ne testiraju na životinjama, a često i sama zna da pravi prirodne kozmetičke proizvode.

Stil kupovine
U kupovinu nikada ne ide sa spiskom stvari koje treba da kupi, ali rado će kupiti nešto što joj zapne za oko. Za nju nisu veliki, „sterilni“ šoping centri nego manje izvikane lokalne radnje u kojima će naći „vintage“ komade, koje će spariti u unikatne kombinacije. Rado će otići u šoping s prijateljicama, ali više zato da provede vrijeme u dobrom društvu nego da nešto kupi.

Izvor: prva.rs