Sudeći prema interesovanju koje vlada u Nevesinju za doček nove 2015.godine najveselije će u najluđoj noći biti u restoranima i kafićima. Većina vlasnika ugostiteljskih objekata odlučila se za zatvorene žurke sa odabranim društvom i prijateljima. Tek će manji broj kafića u novogodišnjoj noći biti otvoren za sve zainteresovane.

Velika novogodišnja žurka, kao i prethodnih godina, najavljena je u Diskoteci Korzo.

I dok je omladina odredila mjesto za provod, za one nešto ozbiljnije gotovo da nema ponude, tako da će i ove godine topli domovi, porodična praznična atmosfera i domaća trpeza biti najčešća slika u nevesinjskim domaćinstvima.

Prazničnu atmosferu donekle je pokvarilo hladno vrijeme. Snijeg u novogodišnjoj noći je sastavni dio prazničnog dekora u Nevesinju, ali debeli minusi nikako.

I dok se stariji tek pripremaju za novogodišnje slavlje, mališani su svoje poklone već dobili. U vrtiću „Sveta Evgenija carica Milica“ priređena je specijalna novogodišnja priredba sa mnoštvom zabavnih sadržaja. Mališani su uživali u vragolijama koje im je priredio Djed Mraz, a još kada im je uručio omiljene poklone njihovoj sreći nije bilo kraja. Novogodišnje igrarije priređene su i u Uduženju djece i omladine sa posebnim potrebama „Moja nada“i Udruženju „Osmjeh više“ koje okuplja roditelje sa četvoro i više djece.
Majske poplave, otvaranje Fabrike „Svislajon“ i nove bolnice, ali i stranačke razmirice oko opštih izbora ostavili su najjači utisak na građane Nevesinja u 2014. godini.

Na pitanje šta očekuju u 2015. godini većina građana je na prvo mjesto stavila zdravlje, ali i više humanosti i tolerancije.

 

Izvor: Radio Nevesinje