Koncern Swisslion u vlasništvu biznismena Rodoljuba Draškovića odustaje od izgradnje aerodroma na na Zupcima kod Trebinja, prenosi portal Alternativne televizije (ATV).

 

 

U saopštenju navode da je glavni razlog za takvu odluku nepostajanje političkog konsenzusa i informacija da je Vlada RS obezbijedila investitora i da će uskoro ući u realizaciju ovog projekta.

Još juče Drašković je davao drugačije izjave.

“Mislim da će to biti definitivno rješenje, i da ćemo aerodrom izgraditi za godinu dana. Znači u ovo doba sledeće godine ako ništa drugo sletiće moj avion na tu pistu”, rekao je juče Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna „Swisslion Takovo“.

Zemljište površine od 200 hiljada kvadrata Drašković je opštini platio više od dva miliona maraka.

Saopstenje swislion hp

Povodom najnovijeg obrta situacije oglasio se i trebinjski gradonačelnik:

„Izjava Luke Petrovića da se gospodin Drašković i ja, kao gradonačelnik, petljamo i da otimamo njemu njihove projekte je naišla na reakciju gospodina Draškovića kakvu je i trebala da naiđe. Gospodin Drašković me je pozvao i rekao da se on povlači iz tog projekta, da ne želi da remeti planove generalnog sekretara SNSD-a i Vlade Srpske da grade aerodrom. Ja kao gradonačelnik Trebinja, takođe, ne bih želio da poremetim bilo kome tako veliku investiciju, ali hoću da naglasim da Grad Trebinje nikom neće dati džaba lokaciju, da li je to bio gospodin Drašković ili će to biti Vlada RS-a, neko će morati građanima Trebinja da plati lokalitet na kome će se graditi predmetni aerodrom“, rekao je Slavko Vučurević.

 

Izvor: ATV/Grad Trebinje