Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH  (FIPA) Gordan Milinić sa saradnicima razgovarao je juče u Nevesinju sa predstavnicima lokalne uprave o stanju u oblasti privrede i  projektima koji  bi mogli biti ponuđeni potencijalnim investitorima. FIPA je ponudila svoje posredništvo opštinskim firmama koje traže inostranog poslovnog partnera.

 

 

Načelnik opštine Momčilo Šiljegović  informisao je predstavnike Agencije o trenutnim privrednim potencijalima i planovima u oblastima energetike, poljoprivrede, vodosnabdijevanja i razvoja tekstilne industrije. Na sastanku je dogovoreno da opština pripremi projekte i inicijative javnog i privatnog sektora i proslijedi ih Agenciji koja će, dalje, u okviru svoje misije pokušati da ostvari kontakte sa stranim investitorima.

Milinić je naglasio da je FIPA pokrenula široku akciju prikupljanja informacija  u opštinama koje traže poslovne partnere za projekte iz oblasti privrede.

– Imamo zakazane susrete sa Brazilcima koji se interesuju za poljoprivredu, japanskim biznismenima koje zanima industrijska proizvodnja i Italijanima  zainteresovanim za obnovljive izvore energije– rekao je Milinić dodajući da je FIPA opredijeljena da stvarnim ulagačima obezbijedi pojednostavljene procedure za pokretanje biznisa i da ih zaštiti od svih oblika korupcije. On je istakao da će Agencija i preko ambasada i diplomatskih predstavništava BiH pomoći investitorima da istraže mogućnosti ulaganja u BiH.

Na današnjem sastanku je razgovarano i o projektima iz oblasti saobraćajne infrastrukture.

Izvor: Radio Nevesinje