Predstavnici Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, učestvovali su na Trećem Forumu o privrednoj saradnji Republike Srpske i Republike Srbije, koji je održan na Jahorini 2. i 3. novembra.

Organizator Foruma su Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Banja Luka i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Vlade Republike Srpske i Republike Srbije, prenosi sajt Gradske administracije Trebinje.

Predstavnici Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja , održali su nekoliko poslovnih sastanaka sa preduzećima/institucijama iz Crne gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, u sklopu B2B susreta koji su organizovani u okviru Foruma.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Dražen Bošković, istakao je da je učešće na Trećem Forumu o privrednoj saradnji Republike Srpske i Republike Srbije bilo veoma uspješno i da su ostvareni korisni poslovni kontakti, po osnovu kojih se može očekivati kontinuirano unapređenje rada „Agencije“, kao i kreiranje novih projekata u cilju podrške privrednim subjektima i preduzetnicima u Trebinju.

U okviru Foruma održana je i radionica „Programima podrške do razvoja preduzetništva i inovacija“ na kojoj su predstavnici razvojnih agencija i lokalnih samouprava razmijenili iskustva i dobre prakse u okviru prekogranične saradnje, privlačenja investicija, programima podrške početnicima u biznisu.

Na drugoj radionici o temi „Univerzitet i inovacije – podrška malim i srednjim preduzećima“ predstavnici akademske zajednice, preduzeća, lokalnih zajednica i razvojnih agencija razgovarali su o mogućnostima za unapređenje saradnje između nauke i privrede.

 

Izvor: Grad Trebinje