Агенција за развој малих и средњих предузећа РС презентовала је јуче у Бањалуци Предузетнички портал РС, који је реализован заједно с Министарством индустрије, енергетике и рударства РС и уз финансијску подршку Европске банке за обнову и развој.

Презентацији и симболичном почетку рада овог портала присуствовао је и ресорни министар Петар Ђокић, који је с руководством Агенције разговарао о најзначајнијим активностима које та агенција тренутно спроводи.

На састанку је најављен и други форум о привредној сарадњи Србије и РС, који ће бити одржан у Новом Саду од 17. до 19. новембра у организацији ове агенције и Развојне агенције Србије. Ђокић је рекао да је посјета Агенцији била у функцији оперативне реализације недавно усвојене Стратегије за равој малих и средњих предузећа у РС до 2020. године.

„Треба имати у виду да је у РС 99,8 одсто свих регистрованих привредних друштава из категорије малих и средњих. То значи да ће још дуго времена наша економија почивати на резултатима који ће остваривати ова структура привредних субјеката. Жеља нам је да што је могуће брже и више привредних субјеката пређе из категорије средњих у категорију великих предузећа, али ће то бити сигурно дуги процес“, рекао је Ђокић. Додао је да је Предузетнички портал РС од великог значаја и да ће се сви заинтерсовани моћи информисати о свему ономе што је за њихово пословање битно.

Маринко Ђукић, директор Агенције за развој малих и средњих предузећа РС, рекао је да путем Предузетничког портала желе да олакшају приступ информацијама свим привредним субјектима, а да они који желе да покрену бизнис на једном мјесту добију све информације.

Извор: Независне новине