Menadžeri Farmaceutske kompanije „Hemofarm“ sinoć su u Novoj bolnici u Nevesinju predstavili  nove lijekove iz kardiološke palete. Predavanje je organizovano u okviru kontinuirane medicinske edukacije kao programa permanentnog obrazovanja i usavršavanja  zaposlenih u ovoj ustanovi. Osim ljekara iz nevesinjske Bolnice i Doma zdravlja, predavanju su prisustvovali medicinari iz Ljubinja, Berkovića i Gacka.

 

 

 

 

Direktor nevesinjske Bolnice Velibor Milivojević kaže da je ovo nastavak uspješne saradnje sa farmaceutskom kućom koja je uvijek bila na usluzi prilikom odlazaka na kongrese i stručna predavanja.

– Ono što nas najviše veže je visok kvalitet lijekova koji nudi Hemofarm, a predavanja koristimo i za razmjenu iskustava – ističe Milivojević.

Predstavnici Hemofarama su naglasili da su ključne vrijednosti ove farmaceutska kompanije: brižnost, kvalitet, dostupnost i povjerenje.

Menadžer za gastro portfoliju Sandra Gekić Sarajlija kaže da su predstavljena dva nova lijeka iz kardiološke palete Hemofarma – „cornelin“ i „tensec“.

– Prvi je iz grupe blokatora kalcijumovih kanala, a drugi se koristi za tretman arterijske hipertenzije – pojasnila je Sarajlija. Ona je dodala da su oba lijeka na listi Fonda zdravstvenog osiguranja RS i da imaju nižu cijenu  od ostalih konkurentskih preparata.

Predavanje organizovano je pod okriljem Centra za kontinuiranu medicinsku edukaciju doktora medicine RS.

Izvor: Radio Nevesinje