Lider Premijer lige Bosne i Hercegovine, odbojkašice Gacka, dočekaće u svojoj dvorani, sutra veče od 18 časova i 30 minuta, trećeplasiranu ekipu Mostara, u okviru 13.kola najelitnijeg takmičenja u državi.

Podmlađene Gačanke, odigrali su sjajno dosadašnji dio šampionata, ostvarivši čak 11 pobjeda i samo jedan poraz, onaj od višegradske HE na Drini, što je, svakako odličan rezultat i jak zalog za budućnost.

U prvom odmjeravanju snaga, ove dvije ekipe u gradu na Neretvi, bolje su bile izabranici Saše Slijepčević.

U identičan epilog sutra, vjeruje kapiten tima, Helena Popović, koja naglašava da je ovo prava prilika da prije pauze, dvorana bude ispunjena, te pravim pristupom dođu do nove pobjede, koja bi ih zadržala na čelu tabele.

“ Biće ovo jedan interesantan meč, ekipa Mostara je kvalitetan protivnik, a baš tako smo i pripremali ovaj meč. Kao što sam i ranije govorila, liga je izjednačena, mada sutra prihvatamo ulogu favorita, jer sa pobjedom želimo da odemo na zasluženi odmor“, kazala je najiskusnija igračica Gačanki.

Pored meča, u Mostaru, ove ekipe igrale su i na pripremnom turniru pred sam početak šampionata, no i tada su bile bolje Gačanke na svom terenu.

I istorija je na njihovoj strani, a ona kaže da osvajačice Kupa BiH iz 2014.godine nisu nikada izgubile od SOK „Mostar“.

 

 

 

Izvor: Sport DC