Ukoliko Novu godinu namjeravate dočekati na otvorenom, pobrinite se za to da se toplo obučete, budući da se večeras u Bosni i Hercegovini očekuje izuzeto hladna noć sa temperaturama između -16 i -17 stepeni, na jugu za nijansu toplije. Zbog pomenutog brojni organizatori dočeka na otvorenom razmatraju otkazivanje dočeka, a kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih organizatoru i onaj u Trebinju je neizvjestan.

Temperature u Hercegovini će se kretati između -7 i -3 stepena, dok će na planinama biti i ispod -20 stepeni. Na Bjelašnici su još jutros izmjerena -23 stepena.

„Petak ujutro će također biti dosta hladno, a od subote nas očekuju više temperature, između -8 i -3 stepena. Dnevne temperature će biti u plusu, između 0 i 5 stepeni. Nekih padavina zasad nema, možda bude malo snijega sa četvrtka na petak i malo kiše u nedjelju“, potvrdio je u razgovoru za portal Klix.ba Damir Šantić, dežurni sinoptičar Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabog snijega povremeno i mjestimično. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -16 do -9, na planinama do -20, na jugu do -3, a dnevne od -11 do -6, na jugu do 1 °C.