Humanitarnu akciju za liječenje više od 50 teško bolesne djece sjevera Kosova i Metohije do sada je podržalo 11 lokalnih zajednica iz Republike Srpske.

Donacije su ulatili Grad Banjaluka, te opštine Trnovo, Srebrenica, Kalinovik, Donji Žabar, Han Pijesak, Ribnik, Teslić, Gradiška, Foča i Višegrad, saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Pomoć su najavile opštine Sokolac, Čelinac i Novi Grad.

Iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji pozivaju sve humane ljude da pozovu humanitarni broj 1412 koji je aktivan do 30. novembra i doniraju 1 KM za pomoć u liječenju velikog broja teško bolesne djece sa sjevera KiM.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da donacija stižu iz Trsta i oblasti Veneto u Italiji.

– Proteklih dana boravkom na Kosmetu posjetio sam nekolike bolesne djece i njihove porodice, prenijevši im da je akcija u toku. Oni su nezmijerno zahvalni za humanost i pomoć iz Republike Srpske – naveo je Arlov.

Humanitarnu akciju organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohije iz Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem roditelja „Podrži Me“ iz Kosovske Mitrovice.

Organizatori mole sve institucije, lokalne zajednice, javna i privatna preduzeća i fizička lica, koji putem žiro računa žele pomoći liječenje teško bolesne djece i svoju humanost pokazati prema našem narodu i porodicama bolesne djece na Kosovu i Metohiju, da to učine do kraja godine.

Uplate iz Republike Srpske sa naznakom „Pomoć za liječenje bolesne djece sjevera Kosova i Metohije“, mogu se vršiti na žiro račun broj: 555-10000341964-45.

Uplate iz dijaspore na devizni račun Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji: SWIFT:NOBIBA22, BA395000034196592, COBADEFFXXX, COMMERZBANKAG.

Uplate iz Srbije i KiM- Udruženje roditelja „Podrži Me“ iz Kosovske Mitrovice- Dinarski žiro račun: 205-0000000245488-48.

 

Izvor: RTRS