Udruženje za razvoj i promociju umjetničke djelatnosti Magacin Kabare iz Sarajeva uz podršku Ambasade SAD organizuje kamp filma i aktivizma za pomirenje u hotelu Level Up na Trebeviću pod nazivom „Šta djeca znaju o zavičaju danas“.

Kamp će se održati u periodu od 24. do 28. februara 2019. i svi troškovi za učesnike su pokriveni.

Organizatori pozivaju sve mlade ljude iz Trebinja uzrasta od 18 do 24 godine da se prijave. Ako ste zainteresirani za rad sa video produkcijom i korištenje umjetnosti i filma kao alatke u radu na pomirenju i društvenim promjenama, onda je ovo odlična prilika za Vas.

Uz ispunjenu aplikaciju poželjno je i snimiti kratki video o tome zašto si ti baš osoba koja treba učestvovati u projektu.

Ispunjenu aplikaciju i video sa podacima (ime, prezime i grad) poslati na mail irma@magacinkabare.com, putem WeTransfer.com.

Rok za prijave je do 10.02.2019.

Za sve dodatne informacije se možete obratiti na mail irma@magacinkabare.com ili na broj telefona +387 66 935 016.

Uspješni aplikanti će učestvovati u kampu, gdje će pod mentorstvom i uz moderaciju eksperata iz polja filma, pomirenja i aktivizma, naučiti kako da iskoriste film i umjetnost uopšteno za potrebe aktivizma i rada na pomirenju na lokalnom nivou i sa mladim ljudima.

Uz interaktivne diskusije, i praktične vježbe, učesnici će formirati grupe koje će raditi zajedno do aprila 2019, na produkciji kratkometražnog filma o njihovom iskustvu u ovom projektu. U okviru projekta, oni će organizovati uzajamne posjete jednoj od drugih grupa, u svrhu upoznavanja njihove zajednice, narativa o prošlosti i stanju danas po pitanju pomirenja u zajednici. Ove posjete, intervjui, razgovori i iskustva će biti dio materijala koji će grupe koristiti da montiraju film do završetka projetka.

Ostale opštine iz kojih učesnici dolaze su: Bihać, Mostar, Brčko, Prijedor, i Gornji Vakuf/Uskoplje.

Formu za apliciranje možete preuzeti ovdje: Kamp aplikacija

HP, februar 2019.